Коли Катерина з дтьми збира реч пережджа до Криму, вона губить гребнь. Одвчний провдник дол, вн охороня вд хвороби, пристрту негараздв. В укранськй символц його втрата попереджа про лихо.
Фльм може стати гарним посбником для школярв. Кожне випробування руйну й хату Катерини. Стрчка знята укранським режисером Михайлом ллнком за мотивами балади У т Катерини…, а сюжет охоплю 400 рокв стор Украни, Михайло ж автором сценарю та спвпродюсером. Толока – це нарис з життя одн хати. У Шевченковому мф (як показала Оксана Забужко) бнарна опозиця: Украна — мперя. Вдоме таке прислв’я: Хочеш насмшити Бога — подлися з ним планами.
Клкайте на зображення, щоб перейти до галере подивитися решту 20 кадрв. Зазначу, що коли вн з’явився в кадр, боялася навть клпнути, щоб не пропустити хоч якийсь його рух, жест, вираз обличчя чи реплку. Та зняти так фльми в Радянському Союз було неможливо. Тож команда фльму презентувала вже другий трейлер. См рокв знмався цей фльм, ми, звичайно, хвилюмося. ЗАВДАННЯ — ПОМНЯТИ ФЛОСОФЮ ЖИТТЯ УКРАНЦВ Львв першим побачив прем'ру фльму режисера Михайла ллнка Толока. “Ми з гуртом “Мандри” зробили музику, до нас долучились багато класних людей. Цей фльм суцльною поезю.
— Ви належите до когорти режисерв, як творили не лише за часв незалежност Украни, а й у радянську епоху. Звичай називаться толока (Toloka), так само називаться фльм. Колись давно, в дитинств, у мене це вже було — позд з Москви в Черкаси (де я, до реч, вперше побачив толоку): паровоз рушав, починалось загадкове, вд чого не можна було вдрвати очей, — мерехтння сл, мстечок, лсв, рчок раптом. Кновиробництво зараз у нас майже зупинилось, телеефр кнопрокат переповнен ноземними фльмами (Америка Рося). Телевзйний партнер: телеканал ICTV Саме тод укранське кно переживало розквт, з’явилася течя укранського поетичного кно, яке помтно вдрзнялося вд радянського. На думку актора, толока - це позадуховна рч, яка всередин кожного укранця. Вийшло про любов.