Головна героня фльму Толока — Катерина з Шевченкового врша У т Катерини хата на помост…. У фльм жнка не стар прожива под стор Украни упродовж чотирьох столть. Кожне випробування руйну хату, але вона вперто вдбудову.
Романтична балада Толока створена компаню ллнко Фльм за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно. З 2002 по 2003 рк — декан кнофакультету Кивського нацонального унверситету театру, кно телебачення мен вана Карпенка-Карого. “Для нас дуже важливий сьогодншнй день. Багато охочих у хол фотографувалися з лдером гурту "Мандри" Сергм Фоменком – Фомою. Коли нищить ворог чи блискавка, сходяться родич сусди на толоку разом вдбудовують. Стрчка знята режисером Михайлом ллнком, а сюжет охоплю 400 рокв стор Украни. — Було три допрем'рн закордонн покази — у Вльнюс, Соф й Стамбул.
Символи твору Серед них головна героня — Катерина, хата … собака. Фльм стояв 15 мсяцв – зараз ми реанмумося”. Вн да розумння для сучасних укранцв, що ми мамо шукати позитив у будь-якй, навть безвихднй ситуац, – каже Фоменко. Звсно, директор Довженко-Центру ван Козленко не мг оминути тако под У Толоц жнка, Катерина, — як це й виписано у фабул вршу Шевченка У т Катерини хата на помост, — ма грх, замовляючи козакам визволити свого брата з татарсько невол. Коли укранське кно почало розвиватися? Що може радикально змнити життя укранцв? Одна з вдповдей уже означена вище: помняти саму флософю життя.
— Зараз хочу розширити картину, зробити телевзйну версю. Нин стрчка готова на 45%. Вноч в Черкасах спвали. Фльм пдйде цнителям творв укранських класикв не тльки. я возив з собою фрагменти незавершено “Толоки”. Я не можу роздлити на чотири частини роки очкування, бо для мене це один фльм – квартет, що складаться з рзних музичних нструментв, але об’днаний спльною мелодю. 12 -го березня 2020 року вперше за часи незалежност Украни на кноекрани вийде фльм, створений за мотивами твору Тараса Шевченка. Толока: перший трейлер укранського фльму дивитися онлайн Бо без цього дамантв не буде. — Коли Ви закнчили театральний — не було розчарувань?
“Дорог друз! Ми скликали вас на толоку, ви були готов збратися на не вже сьогодн, з 12 березня. Проте реч, як залежать не тльки вд нас, у зв’язку з закриттям кнотеатрв ми змушен перенести старт прокату фльму “Толока”. Дату оголосимо пзнше, разом з нашим дистриб’ютором – компаню Ukrainian Film Distribution”, - зазнача команда фльму.