Показував, коментував, слухав. Ми з гуртом Мандри зробили музику, до нас долучились багато класних людей. Стрчка знята укранським режисером Михайлом ллнком за мотивами балади У т Катерини…, а сюжет охоплю 400 рокв стор Украни, Михайло ж автором сценарю та спвпродюсером. — Усе почалося з того, коли у 2014?2015 роках я здив вздовж лн фронту зажджав на так позиц, як нам показують у новинах, тобто — вд Щастя до Маруполя у мене було 60 переглядв фльму ТойХтоПройшовКрзьВогонь. Кажуть: "Як човна назвали, так вн попливе". "Той муру, той руйну, Як це робите Ви? Картину вдбрано для участ в Презентац проектв WORK-IN-PROGRESS третього за свтовими рейтингами мжнародного кнофестивалю у Карлових Варах та на Одеському мжнародному кнофестивал у липн 2013 року. Ця розповдь пролта крзь сторю Украни, вдтворю драматичн герочн епзоди.
Намагашся вгадати, що ж цим хотв сказати режисер. Врешт-решт, мй однокурсник допомг мен подивитися на фльм очима ноземця, для якого питання, як я цитував на початку, щирою спробою зменшити дистанцю до фльму. – Коли я почав працювати над дею, в мене народилась дитина. — Я з тих акторв, як у ванн творити не можуть. Ми зараз переможемо бду. Якось жартома запропонував навчити й мене.
Бо ж кно — не просто розвага, це зброя. А коли запускають 50 фльмв, то з них обов’язково будуть дуже хорошими 5-7, частина з них буде стабльними, решта — не дуже цкавими. Можливсть реально пдйти до реалзац Толоки з’явилася лише псля 1991 року. Нова кнострчка Михайла ллнка , на мою думку, його головним твором, таким соб конденсатом творчих та свтоглядних установок митця. Ми виршили, що нам потрбно записати всх важливих людей, як беруть участь у Толоц як у самому фльм, в толоц як культурнй стор. См рокв роботи над стрчкою не позначилися на цлсност. Режисер Михайло ллнко вдомий фльмами Фучжоу (1994 рк), ТойХтоПройшовКрзьВогонь (2011 рк).