Фото з презентац фльму "Толока" у кнотеатр "Кивська Русь":
Трагедя в Польщ: 20-рчний хлопець з Пдгаччини розбився на автомобл…У дн шанування Великого Кобзаря у прокат виходить нова укранська повнометражна картина, створена за мотивами твору Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост.. Це фльм-сага. Я сплкуюсь з рзними людьми, з рзних прошаркв. Головна героня Катерина в козацьк часи обця трьом козакам вийти замж за того, хто визволить брата, а насправд коханого, з полону. Я людина емоцйна.
До рдно хати укранець прив’язаний не лиш тому, що тут народився вирс, а ще й тому, що разом з нею плакав, смявся, вперше покохав вперше розчарувався. Ми пдтримумо цей проект не тльки фнансово, ми його пдтримумо душею. Головн рол виконають Богдан Бенюк, ванна ллнко, Сергй Романюк та нш. Наталя Могилевська ошелешила укранцв спокусливими танцями у ваннй Робота над фльмом Толока почалася ще 2013-го. За укранським звичам на толоц будували хату. Ус ц 400 рокв Катерина абсолютно не змнються, залишаючись привабливою молодою жнкою, яка вихову свох чужих дтей, а також час вд часу знову знову зводить стни свого будинку – як це робили мльйони укранцв протягом ус стор. Але, як не дивно, вона не залишила слду в укранськй культур.
ми змогли наповнити стрчку ншими сенсами. У ньому нема, якими були Катерина тро козакв, якими характерами надлен, – коменту Михайло ллнко. Старт прокату картини мав вдбутись сьогодн, 12 березня, проте у зв’язку з запровадженням карантину його перенесено на невизначений термн, що викликало хвилю обурення, зокрема, й у колишнього очльника Державного агентства Украни з питань кно та продюсера Пилипа ллнка. Режисер почав свй творчий шлях ще у 1975 роц, й багато дей фльмв зародилися у автора у перод 60-70-х рокв минулого столття, але через нюанси з радянською владою, вдклалися на потм. Про це повдомля пресслужба Держкно. Авторськ стрчки Михайла ллнка — це фантастичне кно. Мене запитують, чому в фльм не вдображен под останнх рокв. Ми зважамо навть на яксть перекладу субтитрв, тому ретельно добирали перекладачв, адже кно саме по соб не дуже просте.
За словами ллнка, дея створення стрчки виникла давно, коли вн разом з братом сидв у рдному сел та задумався, що толока – це головна об‘днуюча програма.