Але Шевченко не вказу, як довго запорожц блукають свтом, аж допоки знаходять чоловка Катерини. У Толоц ця поздка трива 400 рокв.
На сайт Зеленського з’явилася петиця про порятунок Центру Довженка У мене завершився перод розробки режисерського сценарю. "Коли Михайло Юрй сидли на берез Днпра говорили про укранську хату, мен було 10 рокв, - ззнався Богдан Бенюк. Того дня на знмальному майданчику перебувало понад 100 членв знмально групи 150 акторв масових сцен. Ц гганти – геро, монстри, символчн персонаж, велетн гноми, лих люди, а також добр сусди, знайом та незнайом оточували Катерину в сценар з усх бокв, а вона вперто скликала толоку за толокою – кожен виконував сво призначення. Бо це реквзит, нструмент самопзнання. Дв години в крсл кнозалу ти проводиш, згадуючи баладу Тараса Шевченка про те, як закохалися у Катерину тро козакв.
Засновник Фонду Повернись живим Вталй Дейнега прокоментував спвпрацю з Толокою так: Цей фльм для мене звучить як гмн укранського волонтерства. Про зйомки “Толоки” Ц грош будуть спрямован на допомогу арм. Вона не стар, у не з'являються прийомн дти, внуки правнуки, родина бльша, под навколо хати-мазанки змнюються. Вн ма йти попереду цих процесв, допомогти суспльству позбавитися провнцйност. Вона, як не дивно, не залишила слду н в лтератур… принаймн я не знайшов. Зазвичай вн намагаться уникнути зайвих кружлянь серед публки, тож, аби зробити це фото, ми чекали на нього до останнього
Нараз укранський глядач готовий до втчизняного продукту. Над стрчкою працювали з 2013 року. Режисер та автор сценарю фльму – Михайло ллнко. Про фльм Разом з податком державним це становить 57% вд кошторису фльму.