Толока створювалася за мотивами балади Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост. Це масштабне сторичне узагальнення охоплю 14 важливих подй в стор Украни. На думку ллнка, у шевченковому твор багато загадок, вн написаний як протокол, тож режисер прописав детал за поета, покладаючись на власне бачення.
Трейлер опублкували в червн 2013-го. Читайте: Фльм “Я працюю на цвинтар”: про життя, смерть тамниц, як хова кладовище Показ фльму та зустрч з творчою групою “Толоки” вдбудуться в кнотеатр Палац Кно (вул. Це пов’язано з фнансуванням? Керу цим пдроздлом жнка з позивним Тайра.
Перепродавати завжди простше, нж створювати сво. На жаль, у 1987 роц наш фльми нхто нде не дивився. До того стрчку демонстрували нашим воякам на Донбас. Загалом “Толоку” вдзняли у 12 мсцях, переважно - у Кив та бля нього. дея створення фльму про феномен толоки, до якого нхто ранше не звертався, з’явилася у Михайла ллнка ще в 1967 роц. Зараз з’явилися побоювання, що значна частина буде орнтована на росйський ринок, а це означа, що фльми будуть знмати росйською, у фльмах гратимуть росйськ актори. У цьому ж роц я дзнався про вождя нданського племен — нашого укранського хлопця (про це йдеться у фльм ТойХтоПройшовКрзьВогонь.
“Це було неймоврно! Зустрнемось повторимо!” - закликали вони. Головна героня Катерина в козацьк часи обця трьом козакам вийти замж за того, хто визволить брата, а насправд коханого, з полону. Чому ж мене не пробира до мурашок магчний реалзм ллнка? А традицйна хата-мазанка — нц, нчого фортечного, жодних укрплень. Врю, що цей фльм навчить нас багатьох мудрих речей. Задум кнопрокту виник як авторська рефлекся на мотив Шевченкових рядкв "У т Катерини…". Крм того, саме Довженко запропонував укранському кно адекватн вимри Гоголвсько поетики, налаштовано на вдкриття духовних покладв укранства (Щось Гоголвське,— сказав колись Сергй Ейзенштейн, подивившись Звенигору). Завдяки толоц жодна хата в Укран нколи не була скраю, завжди у центр громади. Як повдомляла прес-служба Держкно, кнокомпаня ллнко Фльм представила Держкно готовий фльм-притчу Михайла ллнка Толока, що створювалася за мотивами балади Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост. Мене вразила сторя наших двчат на передовй, як евакуюють поранених з польових госпталв до стацонарних.
Врш Шевченка — то поетичний шедевр, на який звертали увагу у свох дослдженнях Максим Рильський, Михайло Драй-Хмара... Але вн записаний, як полцейський протокол: що трапилось хто брав участь. Якими вони були, не написано. Отже, геров картини треба оживити. Так один з козакв спадкував сторю вана Миколайчука, яка насправд сталася з ним. Саме ван виписав довдку маняку (без жартв) про те, що той нормальний. Це сталося, коли ван ще вчився у школ. Вн опинився з такою психчно хворою, агресивно налаштованою людиною вч-на-вч, це могло стати фналом його життя. Принаймн так Миколайчук сам розповдав. Але нби згори почув пораду — напиши йому довдку. Так зробив, його вдпустив з миром той божевльний...