Головну роль у стрчц виконала донька режисера ванна ллнко, яка нин демсолсткою балету Чеського нацонального театру у Праз. Акторка пророку цьому фльму довге життя, бо, каже, вн про суть укранцв: Мен дуже сподобалося таке прислв'я: Вони хотли поховати нас, але вони не знали, що ми насння. Украна була, , буде може нам треба перестати панкувати, а треба дуже добре подумати, як толокою ми побудумо таку Украну, яку хочемо бачити.
Про Толоку я вже розповв, що я хотв знмати у 1967 роц. сценар усх цих чотирьох написав дуже давно, але змг х зняти аж псля 1991-го. Одну з останнх свох ролей у житт (Бригадира) в картин зграв видатний укранський актор — вано-франквець Сергй Романюк. Зазначаться, що дя фльму охоплю понад 400 рокв 14 важливих фрагментв стор Украни. я не знайшов в поез, я не знайшов в живопис, хоча це дуже красиво. дея створення фльму про феномен толоки, до якого ранше нхто не звертався, з’явилася у Михайла ллнка 53 роки тому: псля розмови з братом, вдомим режисером Юрм ллнком.
Увесь цвт укранського кнематографу! У кожного режисера своя карма. На збори залишилося ще 172 дн. Завдяки братов Юрю ллнку в мене з'явилася дея створити цей фльм ще 50 рокв тому. Заслуги стрчки очевидн: в зал сльози, смх – таку сумш нечасто побачиш.
Я навть видав збрку псень, яка ма назву "Моблзаця". Як ти розумш, Толока ма справу не тльки з грашками, а й з виробництвом та фнансуванням. Однак у 2018 роц нам вдалося завершити роботу над фльмом, а 12 березня нарешт вдбудеться всеукранська прем’ра. Спльнокошт - перший найбльший в Укран онлайн механзм колективного фнансування на платформ Велика дея. Власне, це й робить Катерина: попереджена про невдворотнсть виконання вироку (execution), вона знову знову зводить стни свого будинку, достеменно так, як це робили мльйони укранцв протягом ус сво стор. Не можна сказати, що не сподобалося.