Команда фльму оголосила про початок спльного прокту з Фондом “Повернись живим”: см гривень з кожного квитка на “Толоку” будуть перерахован фонду спрямован на допомогу арм.
— Ситуаця дуже тривожна. Пд самснький початок сеансу з'явився й Ахтем Сетаблав. Для мене Толока почалася давно – шстдесят сьомого року в сел Бучак пд час зйомок фльму Юря ллнка Вечр напередодн вана Купала. У фльм дуже багато метафор, художньо образност та знакв. Так само як Кобзарю, ми заборгували й укранським жнкам. За задумом режисера, першими глядачами Толоки стали вйськовослужбовц та мирне населення зони проведення Операц об’днаних сил (ООС). Став першим головою правлння Укрансько Кноакадем.
НА ГОЛОВНУ25 лютого у Львов вдбувся допрем'рний показ фльму укранського режисера Михайла ллнка “Толока”. Фльм-балада Толока зняв Михайло ллнко за власним сценарм. Я й подумав, що це може статися й за десять рокв, й за клька сотень. Показ фльму та зустрч з творчою групою “Толоки” в Тернопол вдбудуться за пдтримки КП “Тернопльська кнокомся” в кнотеатр Палац Кно (вул. Толока закнчуться спльною вечерею всх учасникв (drinking).
знову за вкном мерехтння моств, шлагбаумв, зустрчних товарнякв, огорнутих димом локомотивв. Синопсис: У Тараса Шевченка балада про те, як закохалися у Катерину тро козакв. Лейтмотивом фльму стала авторська верся укрансько народно псн Чорн очка, як терен (в нтерпретац Михайла ллнка - Укранська народна Камасутра). Не подумайте, що я скаржусь. Це дуже дорога для мене сторя, – розповв режисер. — У режисерв люблять питати про особлив моменти пд час зйомок.