Стрчка кардинально вдрзняться вд 90% того, що зараз показують в кнотеатрах. Це яскравий приклад укранського поетичного кно, не притаманного сучасност. Нби фльм, знятий в 70-их роках, дивним чином перенсся на екран сьогодн, дорогою набувши елементв сучасност.
На допрем'рному показ "Толоки" у столичному кнотеатр "Кивська Русь", на якому був кореспондент Знай. – Це цкава думка про наше минуле, ще дотрипльске, коли так само пдймати хати. У кожному з цих фльмв репетиця "Толоки". Ексголова Держкно Пилип леннко – як продюсер, а донька режисера ванна ллнко виконала головну роль – Катерини. Чому саме цей врш взяли за основу фльму?
— Отже, багато стрчок, як мали б вийти цього чи наступного року, покладуть на полицю? Регулярно виходили прем’ри фльмв, у прокат з’явилися непоган показники. У фльм також зобразили маловдомий факт з життя вана Миколайчука, про який той планував розповсти незадовго до смерт, повдомля кореспондентка "Форпосту". Картина вийде в прокат 12 березня 2020 року. Актори рол фльму "Толока": ванна ллнко – Катерина, Дмитро Лнартович – ван, Богдан Бенюк – Ломака, Сергй Романюк – Бригадир, Олег Примогенов – Генерал, Мирослав Гай – Кайсак Бабай, Тетяна Нагрняк – зольда, вгеня Конюх – Маруся, Василь Кухарський – Семен Босий, Костянтин Войтенко – ван Голий, Дмитро Рибалевський – Василь, Юрко ллнко – Тристан у 5 рокв, Олександр Терещенко – Тристан у 19 рокв Вн також пояснив, що роль воскресння хати здебльшого лягала на жноч плеч, адже козаки воювали.
Мен нема на що. Актори: ванна ллнко, Дмитро Лнартович, Богдан Бенюк, Олег Примогенов, Сергй Романюк . Толока зазвичай одноразовою безоплатною працею гуртом для швидкого виконання велико за обсягом роботи. Це сторя Украни з часв коззачини до вйни на Донбас. — Зараз буде велика подя для мене , безумовно, для режисера, у якого я знмався — це Михайло Герасимович ллнко. "Тут глина, там вода, очерет, тут щось росте для каркаса. безлч шедевральних короткометражок до 10 хвилин. Багато зусиль витрачаться на те, щоб не допустити нашу продукцю на екрани. Под "Толоки" охоплюють укранську сторю 400-лтньо давнини – це 14 вибркових фрагментв стор крани.
— Першою почала працювати моя донька ванка ллнко (у фльм Катерина), коли навчилася читати. Вона першою з акторв заплакала над сценарм. Тод мала не могла бути Катериною, але запуск фльму вдкладався, сценарй змнювався, обговорювався, ванка стала Джульттою, Сильфдою, Попелюшкою, Жзель на балетнй сцен, знялась у клькох фльмах, зокрема, в головнй рол у чеського режисера Вктора Полесного. Коли настали часи горбачовсько перебудови, я подумав, що, може, зараз-таки вдасться отримати згоду на зйомку такого фльму. До роботи над сценарм приднався художник Роман Адамович. Разом з Романом похали обирати натуру — мсце, де можна знмати переправу на Хортицю. знайшли у Стеблев фантастичне мсце. Потм зробили сценарй у вигляд книжки з люстрацями — фотографями, ескзами Адамовича. Залишилось клька рокв почекати початку роботи, вже тод збралася велика команда — толока! З оператором Олександром Кришталовичем ми зняли фльм ТойХтоПройшовКрзьВогонь, хотлося продовжити роботу разом... Кожний вчасно робив свою справу, передавав , як передають кавалок глини — пднмав стни хати.