— Як на мене, Толока то Короткий курс укрансько стор у символах... Фльм може стати гарним посбником для школярв.
Ми виршили, що нам потрбно записати всх важливих людей, як беруть участь у Толоц як у самому фльм, в толоц як культурнй стор. Мене вразила сторя наших двчат на передовй, як евакуюють поранених з польових госпталв до стацонарних. У т Катерини хата на помост. У головних ролях: ванна ллнко, Богдан Бенюк, Дмитро Лнартович Тод хвилювався так, нби показ вдбувся на Марс. Вк укрансько хати короткий – вд вйни до вйни. Попасна, с. — Мен вже чимало рокв. Нин стрчка готова на 45%.
Була ще одна важлива грань – добровольц та волонтери АТО, до яких я здив протягом 2014-2016 рокв, показував “ТойХтоПройШовКрзьВогонь” у блндажах, на блок-постах просто неба. ", - пише в опис до трейлера засновник фонду Вталй Дейнега. У кно грашки допомагають розв’язати технчн та фнансов проблеми, але не тльки. Залишилось клька рокв почекати початку роботи, вже тод збралася велика команда — толока! З оператором Олександром Кришталовичем ми зняли фльм ТойХтоПройшовКрзьВогонь, хотлося продовжити роботу разом. за цей час сторя Украни перегорнула дуже драматичн сторнки. Тому якщо ви колись допомагали арм та Майдану, чи брали участь в сторичних подях у будь-який спосб – то зможете вдчути, що вн про вас. Грим, поведнка, мова – було з чого посмятися навть злякатися. Зрозумла рч, це вдсилання до образу Вчного Дда з Довженково Звенигори, та й загально структури видатно стрчки укранського класика.
Але настав час думати про те, щоб не лише вдновитися псля чергово агрес, а як не стати жертвою надал. Упродовж цього часу вдбулося багато чого драматичного. Зустрч з творчою групою й показ провели у стнах театру кно “Люм’р” 26 лютого, нформу “Галка”. Тльки 2018 року стрчка отримала дофнансування. Кожне випробування руйну хату головно герон. "Це - трейлер фльму "Толока". Я фантазував, вигадував, шукав про толоку в лтератур, у живопис, в казках – нде нчого знайти не мг. Фльм народжуться багато разв – пд час виникнення задуму, потм — коли пишеться сценарй, а дал – на кожному новому етап, з кожним новим членом знмально групи, з кожним затвердженим актором, з кожним знмальним днем, пд час монтажу створення музики… Але справжн народження фльму – в глядацькй зал. — Ця тенденця очевидна.
Ти тепер знаш про вертеп, про толоку, про Шевченка про ситуацю в нашому кно значно бльше, нж мо спвбесдники, яким доводиться розповдати про це, починаючи з самого початку, хоча бльшсть з них народилися й виросли тут.