Львв першим побачив прем'ру фльму режисера Михайла ллнка Толока. До того стрчку демонстрували нашим воякам на Донбас. У кно тлом стали под в стор Украни за останн 400 рокв.
Тобто, про укранцв насамперед для укранцв. Це творчий документ часу, коли ми жили наша попередня сторя, – наголосив музикант Сергй Фоменко. Як зазначають творц, фльм 400-рчною подорожжю хати Катерини просторами ризикованого землеробства за умов, несумсних з життям, у пошуках тамниц толоки. – А потм я натрапив на врш Шевченка “А в т Катерини хата на помост”. Алла Бабенко: Там багато позитивно енергетики2004-02-11Зйомки фльму "Толока" режисера Михайла ллнка почалися в 2013 роц.
Йому дсталася роль Бригадира. Очерет, всм вдомо, – це душ померлих. Я став батьком тшусь з того. Втм, впевнен кроки на шляху до мети було зроблено у 2012 роц. Пшов розголос по всй лн зткнення, щоби й нших вйськових запросили подивитися фльм. “Дя фльму охоплю понад 400 рокв 14 важливих фрагментв стор Украни. Старт прокату запланований на 12 березня. Сергй Романюк, на жаль, не дознявся, – говорить ллнко. Тож у нас було 26 спецальних допрем'рних показв… Бйцям фльм надзвичайно сподобався. Головн рол в Толоц виконали ванна ллнко, Дмитро Рибалевський, Василь Кухарський, Богдан Бенюк, Дмитро Лнартович, Костянтин Войтенко, Мирослав Гай, Сергй Романюк, Олег Примогенов та нш.
Це круговерть стор навколо селянсько мазанки, повз яку пройшли козаки татари, вйни Мазепи Петра , гайдамаччина, бльшовики, махновц, голод 33-го, вйна, затоплення села, Афганстан, Чорнобиль, врешт – вйна на Сход. Вс матерали, як розмщен на цьому сайт з посиланням на агентство "нтерфакс-Украна", не пдлягають подальшому вдтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якй форм, накше як з письмового дозволу агентства "нтерфакс-Украна"Укранський фльм Толока, знятий за мотивами балади Тараса Шевченка виходить на широкий екран 12 березня. Прем'ра фльму "Толока" вдбулась 12 березня. Я задумав ще у 1967 роц. Електричка рухалася свом сторичним маршрутом. Проте вже у 2013 роц дея була гдно оцнена отримала дозвл на державне фнансування. Що завадило показати цю стрчку глядачам ранше? “Це було неймоврно! Зустрнемось повторимо!” - закликали вони.
Ця розповдь, наче притча, пролта крзь сторю Украни, вдтворю драматичн та герочн епзоди. Кожне випробування руйну хату Катерини. Але вона вперто, як багато поколнь укранцв, знову й знову пднма з рун.