— Мен вже чимало рокв. Не кажу про 25, навть не 50. Вдоме таке прислв’я: Хочеш насмшити Бога — подлися з ним планами. Навть не знаю, що сказати…
Неможливо змнити все, але нколи достатньо замнити одне слово – вже дуже багато чого перевертаться. “Толока” створювалася за мотивами балади Тараса Шевченка “У т Катерини хата на помост”. Бо вон в нашй стор було багато, але, так само швидко, як хату знищують, вона так само швидко воскреса. Псля 91 почав знмати Фучжоу про Украну (колишню). Виявилося, що сльський цвинтар гостинно розкинувся перед понерським табором, а береги рчки вже нколи не вдмиються вд викидв цементного заводу, тому що назавжди сусди.
З трепетом чекав, коли побачу вже змонтоване кно. , звсно, Тараса Шевченка, чий врш У т Катерини хата на помост. Бо довол тривожн сигнали. Його, як поетичне кно, важко критикувати за сторичн огрхи, але й важко гучно хвалити, коли так помтн т нюанси, як б зробили його ще кращим. Я й подумав, що це може статися й за десять рокв, й за клька сотень. Фльм створено за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно та Мнстерства культури Украни. А це забита провнцйнсть, що укранська мова другосортна.
Михайло ллнко, автор сценарю режисер фльму “Толока”, написав спецально для УП. Подумав: Нарешт! Це, мабуть, про хату! На зйомках було задяно бльш нж 70 коней, 30 кнних каскадерв та 40 кннотникв. Щоб загарбать з собою А над усм — Катерина.
Виробництво картини здйсню компаня ТОВ “ЛЛНКО ФЛЬМ” за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно.