— Як говорив великий Григорй Савич Сковорода: "Займайся тим, що тоб подобаться". Давно. Я з акторсько родини, на початках було тяготння стати пожежним, льотчиком або футболстом. Але я ходив з 13-ти рокв у театр Збройних сил Украни, яким керував Костянтин Лнартович, вн уже давав мен рол…
У широкий прокат фльм виходить 12 березня. Дуже радий, що виникла пауза, бо ми змогли не просто пролюструвати врш Шевченка, а наповнити його тим змстом, свдками учасниками якого ми , – наголосив Михайло ллнко. На вдмну вд американських фльмв, у врш Шевченка нема подробиць пригод козакв у тилу ворога. За словами ллнка, допрем’рн покази “Толоки” вже вдбулися у Литв, Туреччин, Болгар, де в першу чергу збирали нашу даспору. Наталя Могилевська ошелешила укранцв спокусливими танцями у ваннй сторичний фльм створено за мотивами врша У т Катерини хата на помост… Тараса Шевченка, написаного 1848 року. Чому саме м показали цю картину спершу? Олександр Кришталович зумв передати непростий режисерський задум та зробити так, щоб метафори та символи говорили з глядачами знаходили вдгук у хньому серц.
Вк укрансько хати короткий – вд вйни до вйни. я возив з собою фрагменти незавершено “Толоки”. А те, що у глину потрапило, вже знайти неможливо. Домовляюсь про це з акторами перед кожним дублем (нагадую, наполягаю, погрожую). Той канал для збирання води технологчно зроблений, як кримський. Нагадаю, що фльм планували випустити ще до 200-рччя вд дня народження Тараса Шевченка — 2014-го.
Михайло ллнко, автор сценарю режисер фльму “Толока”, написав спецально для УП. Проект стрчки став одним з переможцв Третього конкурсного вдбору Держкно , в результат дофнансування у 2018-му роц, отримав 98,02% державне фнансування, що становить 28 млн 392 тис.371,76 грн. Чернець, затинаючись, почина читати свй лтопис, але на п’ятому слов вдвдувач радять йому швидко переписати всю цю ахнею з урахуванням хнх уточнень. А толока – це спльнота, – поясню музикант. Не тому, що фльм поганий чи нудний. Коли доля розвертала мене до протилежного вкна, перед мною розгортався нший пейзаж: понерський табр, рчка з берегами, як чомусь втратили колр (наче в зламаному кольоровому телевзор).
У результат дофнансування картина отримала державну фнансову пдтримку розмром майже 28,4 мльйона гривень, що становить 98% вд загально вартост виробництва.