Прем'ру фльма запланували на 2020 рк. Трейлер опублкували в червн 2013-го. Зйомки тривали з лютого 2013-го до лютого 2018 року.
Органзатори домовилися, що см гривень з кожного квитка на "Толоку" будуть перерахован Фонду "Повернись живим" на допомогу арм. Як виявилося згодом, не брата, а коханого. То проста два наша технологя будвництва, яка спрацьову навть у найекстремальнших умовах да можливсть вижити. Стрчка вийшла у партнерств з фондом Повернись живим. У вистав наживо гра оркестр, спв всь наживо, там хорош актори, балет задяний, яскрав костюми, тексти сучасникв-поетв. з кожного проданого квитка на фльм Толока 7 гривень перераховуватимуть на допомогу для укрансько арм. Зараз ця цифра досягла позначки 1,8 мльйонв! Я з акторсько родини, на початках було тяготння стати пожежним, льотчиком або футболстом. ванна Михайлвна вже не вперше гра у фльмах батька. Вн змусить копатися в стор, шукати пояснення тим чи ншим ходам в сценар довго гадати, кого чи що уособлю персонаж Богдана Бенюка – навжений електрик пероду Чорнобильсько катастрофи.
Також у Толоц зграв свтло пам’ят Сергй Романюк. Цей кадр прекрасний, величний, ефектний оптимстичний. Пски, с. Аби пдняти хату з рун щоразу збираться толока. Фотозон було достатньо, бажаючих зробити свтлини - теж. Залишився останнй кадр Кримсько толоки. Коли я був у Болгар, до мене пдйшов один режисер, який намалював мен дуже сумну картину. Запитання з залу щодо того, чи буде фльм презентований на стримнгових сервсах, режисер переадресував Пилипов ллнку, який також продюсу Толоку
Його закрплено у творах мистецтва, лтератур, кно радянського пероду. Його, як поетичне кно, важко критикувати за сторичн огрхи, але й важко гучно хвалити, коли так помтн т нюанси, як б зробили його ще кращим. В усх фльмах глядач спостергають поднання реального з мстичним та символчним. Я знав весь сюжет поздки злва вд кол так само, як з правого боку. Потм зробили сценарй у вигляд книжки з люстрацями — фотографями, ескзами Адамовича. Значний внесок у цей проект зробив також ван Миколайчук, а поворотною подю стала балада Шевченка, – тод вс пазли склалися. Фльм вийде в укранський прокат 12 березня. Там написано тльки, що було. Ця риса зробила з нас жертв.
“Я дуже вдячний всй свой команд: не тльки творчй груп, присутнй у зал, а й мому братов – Юрю ллнку, адже дея створити цей фльм з’явилася у мене псля клькох реплк, як вн сказав пд час зйомок фльму “Вечр на вана Купала”. Значний внесок у цей проект зробив також ван Миколайчук, а поворотною подю стала балада Шевченка – тод вс пазли склалися. Тепер ус ц внески мають стни, двер, вкна, стрху. я буду дуже щасливим, якщо кожен, хто зайде в цю хату, зможе побачити свт зсередини нашо спльно хати”, - сказав режисер.Кив – У столиц презентували результат першо знмально сес ново стрчки Михайла ллнка Толока. Роботу почали у лютому цього року вже встигли вдзняти четверту частину фльму. В квтн трейлер Толоки побачили вдвдувач Канського кнофестивалю. В основ сюжету стрчки – один з творв Тараса Шевченка, а хронологя д простягаться аж на 400 рокв. Однак це фльм не про сторю, а про людей – про те, як в ус часи укранц об’днувалися вдбудовували свою домвку.