Режисер фльму Михайло ллнко пригадав, як 53 роки тому у нього з’явилася дея створення Толоки. Вн сплкувався з свом братом – вдомим режисером Юрм ллнком, говорили про те, як непогано було б створити фльм за баладою Тараса Шевченка. от саме рядки Шевченково балади У т Катерини … лягли в основу фльму Толока. А спогади вдомого на весь свт вана Миколайчука доповнили сюжет.
Тож сьогодн прем’ра не тльки фльму, а прем’ра, звичайно, толоки. – В 1967 роц ми з братом мали цкаву розмову. Власне, саме тут вдповдь на запитання: "Чому геро фльму (включно з собакою) так довго живуть?" Шевченко взагал розглядав вс поколння укранцв як одне ство, сво слова присвячував " мертвим, живим, ненародженим". Впевнений, що попереду нас чека багато свтлих моментв. Цей фльм—сага. Стрчка знята режисером Михайлом ллнком, а сюжет охоплю 400 рокв стор Украни. Тльки в 2013 роц Толока отримала шанс на втлення. Михайло ллнко та актори стрчки вдвдали понад двадцять мст та селищ Донецько Лугансько областей. показ вдбувався не у кнотеатрах, звсно, але для творчо групи це був дуже важливий глядач. См гривень з кожного квитка на "Толоку" будуть перерахован до фонду "Повернись живим" направлен на допомогу арм.
Вн – просто нший, не схожий не те укранське кно, яке звикли бачити. Це треба просто дивитися. Цей режисер у фльм спльного виробництва виграв цей конкурс, знмальна група вже почала вкладати сво грош почала знмати у Болгар, лише тод вони довдалися, що фльм зупинили. Символчно в фнальному епзод фльму, який вдбуваться в Криму, знявся Ахтем Сейтаблав. — Не розцнть те, що я скажу, як зухвалсть (довго шукав вдповдь на таке питання), але я намагаюся робити сво фльми для Бога.
Я фанат мстифкац казки, це у фльм, як було у стрчц Михайла ллнка Фучжоу. Я не можу роздлити на чотири частини роки очкування, бо для мене це один фльм – квартет, що складаться з рзних музичних нструментв, але об’днаний спльною мелодю. Про Толоку я вже розповв, що я хотв знмати у 1967 роц. фльм на це вказу. — Було три допрем'рн закордонн покази — у Вльнюс, Соф й Стамбул. Зйомки стрчки почались у 2013 роц, проте роботу над нею вимушен були зупинити, вдзнявши половину матералу. ) за пвтора року отримав клька серйозних мжнародних призв (починаючи з Берлна), але так не був показаний у нашому ефр (за прокат вже й не кажу).
До уваги членв НСКУ та вдвдувачв Будинку кно! У зв’язку з розпорядженням Кивсько мсько державно адмнстрац щодо протид поширенню коронаврусу, вс творч заходи Будинку кно з 12 березня 2020 р. переносяться на нш термни. Стежте за нформацю.Про це 29 травня повдомило Держкно на свой сторнц в Facebook.