Тож зйомки фльму розпочали в 2013 роц. Однак творчий процес зупинився через под на Майдан та вйну. Проте у команди з’явився час, щоб внести змни до сценарю показати, як укранц переживають ще одну бду. Силуети дйових осб почали виростати до неочкуваних масштабв псля зустрчей Михайла ллнка з добровольцями та волонтерами АТО, до яких режисер здив протягом 2014-2016 рокв, показуючи фрагменти незавершено Толоки разом з фльмом ТойХтоПройШовКрзьВогонь. Так у фльм з’явилась тема Криму, де й збудувала свою останню хату головна героня.
Стрчка знята режисером Михайлом ллнком за мотивами балади У т Катерини…, а сюжет охоплю 400 рокв стор Украни. Михайло ллнко творить свою екранну сторю, концентруючи велику кльксть найрзномантнших художнх засобв. Вн невгодний: не пристосований так швидко, як телебачення, рекламувати полтичн амбц свох господарв – тому зруйнований. Але Сьомий маршрут Той, хто пройшов крзь вогонь теж вийшли про любов. Команда фльму оголосила про початок спльного прокту з Фондом “Повернись живим”: см гривень з кожного квитка на “Толоку” будуть перерахован фонду спрямован на допомогу арм. ) мене випередив. Це поетичне кно з авторським поглядом на 400-рчну сторю Украни. — Загалом, я йшов до прем’ри набагато бльше. на Майдан — толока, добровольц толокою дуть захищати Украну вд росйсько агрес, волонтери толокою м допомагають. Кнопрокт Толока став одним з переможцв конкурсного вдбору Держкно.
Вони у мене рзн: на вйськову тематику, лрична тема й стор про кохання. В одному вкн — процвтання, у протилежному — зубожння. До реч, про лто: лто я проводив у Черкасах. Трагедя в Польщ: 20-рчний хлопець з Пдгаччини розбився на автомобл…У дн шанування Великого Кобзаря у прокат виходить нова укранська повнометражна картина, створена за мотивами твору Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост.. А потм ц люди, як так завзято працювали, дуже гарно спвали, радли тому, що зробили. А ось нова голова Держкно Марина Кудерчук з чоловком Неможливо змнити все, але нколи достатньо замнити одне слово – вже дуже багато чого перевертаться. Приходька для журналу ПК №48, грудень, 2003. Прихав режисер, продюсер автор де Михайло ллнко з виконавицею головно рол Катерини – ванною ллнко.
Ось саме цей фльм спробою боротьби з неправдою", - додав ллнко. Взять у домовину". У Тараса Шевченка маленька балада про те, як закохалися у Катерину тро козакв. Якщо ми об’днан – ми сильн, якщо роз'днан – нас нема. Прем’ра трейлера вдбулася в межах Зимового кноринку Одеського кнофестивалю”, - деться в повдомленн. Под "Толоки" охоплюють укранську сторю 400-лтньо давнини – це 14 вибркових фрагментв стор крани. Те, що мало статися у кадр, стало реальнстю — вн загубив ту зрку. Там чомусь це питання не виника. Потм була ще одна зупинка — фнансова. Уявть соб цю ситуацю.
Релз фльму неодноразово переносився. Це пов’язано з фнансуванням?