Решту конструкц "креслили" без лнйки циркуля: "Два пальц вд сонця". Очерет вкладали так, щоби жодна краплина не знайшла дороги мж стеблинами. Передбачливо випускали дармовис за меж стн, аби захищав х вд зимово крижано крупи, не давав дощам розмивати глину, збергав малюнки-обереги.
Михайло ллнко толоку назива стратегю виживання Украни, тамною зброю проти вон, Голодомору, репресй, руйнування укранського села, Чорнобиля. Я виршив зробити свою маленьку версю”, - розповв режисер. Спочатку як шок, а потм все нормально. На ваш питання завжди вдповмо тут. Тод ми сидли з братом, з Юрм ллнком, вн - просто так думки в голос - каже, дивись, хата укранська, а взагал-то в стнах ц хати велика-велика тамниця незнищенност Украни", - розповв режисер. Дистриб’ютор – компаня UFD. Тод под почали розгортатися настльки бурхливо, що не могли не торкнутися фльму. На курс були студенти з Грец, сланд, Болгар, Чех, Монгол. Музикант Сергй Фоменко розповв, що толока — це спльна сила.
Тож головну роль Катерини зграла саме донька Михайла ллнка ванна. Вн професйний актор, який став вйськовим, волонтером й офцером. Толока – це тамна зброя та стратегя виживання Украни. Вн розповв “Укранському нтересу” про свй новий фльм “Толока”, про стрчки, варт уваги, а також про втчизняний кнематограф загалом. себе так само — у пастку мен, самоназви.
Якби я був дужий, Так випадки дуже акцентовано вдчуваються на знмальному майданчику. Для мене Толока почалася давно – шстдесят сьомого року в сел Бучак пд час зйомок фльму Юря ллнка Вечр напередодн вана Купала. Серед цих фльмв я бачив дуже хорош надйн роботи. Врешт-решт виршили зупинилися на назв "Толока", що означа традицйний народний пдхд до будвництва укрансько хати, коли до цього долучаються родич-сусди, уся громада. З 1994-го — кервник курсу режисури художнього фльму нституту екранних мистецтв Кивського нацонального унверситету театру, кно телебачення мен вана Карпенка-Карого. Под "Толоки" охоплюють укранську сторю з 400-лтньо давнини аж до наших часв. Зйомки стрчки почались у 2013 роц, проте роботу над нею вимушен були зупинити, вдзнявши половину матералу. Можливо, зараз було б непоганим внеском сучасн урбанстичн стор.
— Ви належите до когорти режисерв, котр творили не лише за часв незалежност Украни, а й у радянську епоху. Як змнювалися ви ваш стрчки з роками?