Цей фльм Михайла ллнка багатий на рзн символи та символи у символах, саме тому вн рекомендований для перегляду радше дорослй аудитор, яка здатна зрозумти хоча б частину всх пдтекств та “мж рядкв”.
Однак у 2018 роц нам вдалося завершити роботу над фльмом, а 12 березня нарешт вдбудеться всеукранська прем’ра. Це один з заголовних мотивв Толоки, в якому вагтна жнка, жнка, котра виношу народжу дитину, — один з наскрзних образв. Головне, щоб знову не було павзи. А одню з ознак поетичного кно для мене поезя. Тобто вона апрор — на цвинтар. Почали роботу ще 7 рокв тому, але через брак фнансування довелося розтягнути знмальний процес. 400-рчна сторя нашо стражденно земл, яку паплюжили, намагались використати та знищити. Фльм передбача притчу з присмаком гркувато рон — вд трагед до трагед через повний спектр нших жанрв, у тому числ комедю, абсурд, клп — у виконанн акторв, коней, кз, дтей, протехнчних димв, музикантв, каскадерв, кулястих блискавок, персонажв лялькового театру, анмац.
Головну роль у стрчц виконала донька режисера ванна ллнко, яка нин демсолсткою балету Чеського нацонального театру у Праз. ми хочемо, щоб якомога бльше людей його побачили. нколи вони з’являються. У широкий прокат романтична балада режисера Михайла ллнка виходить 12 березня. Але Шевченко не вказу, як довго запорожц блукають свтом, аж допоки знаходять чоловка Катерини. Толока – це фльм-подорож драматичними епзодами укрансько стор, яка, повторюю, охопила аж чотири столття.
хтось пдказав йому виписати довдку, що той чоловк нби нормальний, здоровий. Кому давати Оскар за головну роль – так це хат. — Саме там той глядач, на якому можна переврити, ма фльм якусь цну, чи н. До 1991 року я не мг сподватися зняти "Толоку" через гостру несумснсть з канонами радянсько деолог. Я гарантую, що це кно не залишить вас байдужими. Не з т, яку нам нав’язували колись, а з нашо, укрансько. Толока, як суспльне явище, коли люди гуртуються, щоб збудувати чи зробити щось разом – лейтмотив картини. Фльм отримав понад 28 мльйонв гривень вд держави, що становить 98% вд загально вартост виробництва. Це цкаво потрбно розвивати.
В прес-конференц взьмуть участь: автор сценарю, режисер-постановник та генеральний продюсер кнофльму Михайло ллнко, Народний артист Украни Богдан Бенюк, продюсер стрчки Олександра Костна, представники платформи Велика дея та проекту Спльнокошт, художник Валерй Втер.