Тод ця розмова настльки вразила Михайла ллнка, що згодом стала основою сюжету для майбутнього фльму. Але мж цим всм мали пройти роки.
Цей поетичний шедевр вн написав як протокол. У фльм зграли вдом укранськ актори: Богдан Бенюк, Дмитро Лнартович, Сергй Романюк, Олег Примогенов, Мирослав Гай, Тетяна Нагрняк, Василь Кухарський, Дмитро Рибалевський. ось, нарешт, 12 березня 2020-го року фльм вийде у широкий прокат. У не своя роль у фльм – ма навть слова, вона говорить голосом старенько бабус. – Щоб скласти сюжет, нам довелося длити його роль ще на двох акторв. Релиз Толоки запланирован на 12 марта 2020 года. 2004 року у лист до свого однокурсника та грецького друга режисера Фотоса Лампрнососа Михайло ллнко розповв йому про задуману ним екранзацю.
Уже коли побачилися в Кив, я запросив його на одну з ролей. Ця розповдь наче притча, пролта крзь сторю Украни, вдтворю драматичн та герочн епзоди. Балада У т Катерини хата на помост…, яка лежить в основ сюжету фльму, лише дала режисеру дею, яку вн розвинув по-свому. Коли я починав знмати “ТойХтоПройшовКрзьВогонь”, там потрбен був герой, який здатен на вчинок. — Що мате на уваз? Уявть соб, якщо ви бачите велику книжкову полицю, де енна кльксть томв прекрасних творв це все спресовано в одну маленьку брошуру. А ще, Толока про усмшку надю.
А ще змусить роздумувати, чому сторя повторються щоразу Катерина лишаться без даху над головою. Звукорежисер – Артем Мостовий. Перед тим регулярно виходили прем’ри фльмв, у прокат з’явилися непоган показники. Михайло ллнко, режисер “Толоки”: Продаться незавершена вйна. Кримське, с. Скоро у прокат:Вже ц весни на кноекрани вийде стрчка Михайла ллнка Толока, знята за мотивами балади Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост…. Я фантазував, вигадував, шукав про толоку в лтератур, у живопис, в казках – нде нчого знайти не мг. “Толока привчила людей до дност й це залишилося у генетичному код укранцв. Насильницька укранзаця Украни – це фантастика.
От Катерина каже: “сть у мене брат диний, У невол вражй! У Криму десь пропада, Хто його достане, То той мен, запорожц, Дружиною стане”.