Розмовляла Галина Ярема, Високий ЗамокУ кивському кнотеатр Кнопалац вдбулась презентаця першого офцйного тзеру нацонального художнього фльму Толока. Пд час заходу знмальна група та режисер картини Михайло ллнко розповли про роботу над фльмом.
– Коли я почав працювати над дею, в мене народилась дитина. Однак 2018-го роботу над фльмом вдалося завершити, а 12 березня ц.р. безлч шедевральних короткометражок до 10 хвилин. Кожне випробування руйну хату, але вона вперто вдбудову. Цей поетичний шедевр написаний, як протокол. – Пд час роботи над сценарм подумав, що якщо у Тараса Григоровича не написано, як довго козаки шукали брата Катерини, то маю право пофантазувати на цю тему. В прес-конференц взьмуть участь: автор сценарю, режисер-постановник та генеральний продюсер кнофльму Михайло ллнко, Народний артист Украни Богдан Бенюк, продюсер стрчки Олександра Костна, представники платформи Велика дея та проекту Спльнокошт, художник Валерй Втер. Так само на екран можна побачити Дмитра Лнартовича, вн у вищезгаданому фльм зграв головну роль. Не змг знайти про толоку навть у Тараса Шевченка, але гортаючи сторнки "Кобзаря", прочитав: "У т Катерини хата на помост". Прем’ра трейлеру вдбулася 11 грудня в рамках Зимового кноринку Одеського кнофестивалю.
Так, я пшов. — Кажуть, сторя не повторються. А за 18-20 рокв донька виросла, стала акторкою та балериною. За край свта зазира, – Де дзеркало водночас рятвними дверима, куди год проникнути росйському самодержцев. Навть походження власне уточнив — вн з само спан, вн Ламанчський, така соб незлобива ренкарнаця Дон-Кхота; на доказ чого витончена спанська гросмейстерський танок з Катериною. Швидко руйнувалася хата, але й воскресала ще швидше, бо поруч завжди була глина, очерет, горбатилася степова акаця, а головне – толока! Якось я почув ц думки уголос вд брата. це той епзод, який з'явився вже в процес створення фльму – псля анекс пвострова Росю. Ми хочемо зробити яксний фльм не лише для тих, хто зна любить Шевченка, але й для тих, хто впевнений, що Шевченко – всесвтньо вдомий футболст. Вразила думка про те, що завдяки толоц, хату можна пдняти дуже швидко, бо завжди пд рукою укранця знаходилася глина, вода, очерет.
Художники-постановники - Роман Адамович та Микола Кщук. Фнал поез вдсуваться надовго - чекати Катерин доведеться не одне столття, старючи не втрачаючи над. це не дивно. Зйомки фльму стартували у лютому 2013 року, а прем’ра картини запланована на березень 2014 року – до 200-рччя вд дня народження Великого Кобзаря. Як змнювалися ви ваш картини з роками? Режисер клпу Кадм Тарасов. Мабуть, наросло за часи зведення цього кнодовгобуду з багатокомпонентност усього залученого. я не знайшов в поез, я не знайшов в живопис, хоча це дуже красиво. Передсторя створення фльму "Толока" бере свй початок ще у 2004 роц, хоч дея зародилася ще у 1967 роц.
Показ фльму та зустрч з творчою групою вдбудуться в кнотеатр Палац Кно (вул. вана Франка, 8) 27 лютого о 19:00.