Зараз команда фльму заявила про спльний прокт з фондом Повернись живим, за умовами якого см гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован фонду спрямован на допомогу арм.
Фльм пропону чотирьохсотлтню притчу з присмаком гркувато рон – мж трагедю та комедю, де перебг часу й сторичн под частково втлюються у змодельованому, нколи навть грашковому вигляд, – йдеться в опис до фльму. нколи покази були в дуже дивних ситуацях, часом просто неба. Хай там як, режисер не лише представив прем'ру фльму, але й нагадав про поняття само толоки. Як на мене, вдбулася справжня магя перевтлення. А до того той афганець каже — досить хату мастити, я вам побудую справжнй будинок.
Свй вибр вона доврила дол, пообцявши стати дружиною тому, хто визволить з полону брата. З 1997 року — органзатор кнофестивалю Вдкрита Нч. У стнах укрансько хати велика тамниця незнищенност Украни. Якби не толока, не було б де й зустрти свого коханого. Про мрю зняти “Толоку” Толока ма багато тамниць. Таким чином, картина побила вс рекорди в Укран за термном виробництва - 7 рокв. Але дапазон дуже широкий. У ширшому понятт укранська нацональна дея сьогодн – розрвати коло виснажливого сторичного циклу, вийти на пряму дорогу, а найближче – перемога. Це засмутило багатьох нших виробникв кнопродукц, яким доводилося шукати ще й приватн джерела дофнансування свох фльмв.
У "Фучжоу" – хата, що пливе посеред моря разом з хазяном, який не може кинути. Незадовго до смерт ван Миколайчук розповв мен, що в дитинств мало не загинув вд рук божевльного маняка. Продюсери – Михайло ллнко, Пилип ллнко, Маранна Новкова, Андрй Рзоль та н. У фнал з’являться укранська народна камасутра, що перемага свою любов’ю. Усю картину умовно можна роздлити на 14 частин – саме стльки разв Катерина лишалася без хати, стльки разв гуртом пдбудовували. Якими вони були, не написано.
"Тут глина, там вода, очерет, тут щось росте для каркаса. Але головне - толока. Толока збираться. там, де пднматься дим над згарищем, а поруч вже стоть хата. вона да шанс на життя. Мене тод це просто вразило", - додав ллнко.