— На полицю складали вже готов фльми, а тут хочуть поховати задуми. Коли я був у Болгар, до мене пдйшов один режисер, який намалював мен дуже сумну картину. Цей режисер у фльм спльного виробництва виграв цей конкурс, знмальна група вже почала вкладати сво грош почала знмати у Болгар, лише тод вони довдалися, що фльм зупинили. Режисер бдкався, що йому тепер робити, адже вклав у фльм грош нвесторв. Уявть цю ситуацю… Так сигнали не можна назвати оптимстичними… Перед тим був бум. Регулярно виходили прем’ри фльмв, у прокат з’явилися непоган показники. А тут така несподвана зупинка.
Фльм — суто укранський, наш, для себе. Тернопль став третм мстом, яке вдвдали режисер Михайло ллнко та виконавиця головно рол ванна ллнко в межах допрем’рного туру. Саундтрек до фльму Толока – нтерпретаця Михайла ллнка псн "Чорн очка, як терен" Тож у нас було 26 спецальних допрем'рних показв… Бйцям фльм надзвичайно сподобався. Я намряв ц фльми, але до 1991 року ц мр були безпдставними. Те, на що так ввся Олександр Довженко, — епзод свята в Каховц з приводу вдкриття каналу, який даватиме воду Криму, вочевидь легкий кпин у його бк. Романтична балада Толока - це адаптаця поеми Тараса Шевченка про трьох козакв, котр закохались у Катерину.
Я не кажу зараз про персонал, а саме про конкурс, який на нього не схожий. У Довженковй Звенигор, а нин в Толоц вочевидь, спостережено саме таку, чотиричленну, структуру побудову часу простору (або хронотопу). А творчий задум ц стрчки в режисера-постановника, автора сценарю та одного з продюсерв Михайла ллнка виник бльш нж 50 рокв тому. З приходом незалежност стало бльше свободи, але про укранське кно не дбали на державному рвн. Майдан, волонтерство – теж толока, збр людей заради спльно мети", - поясню режисер. нод непомтно, нод яскраво. Я кажу: “Ну, що поробиш, шукай нших, у нас удосталь хороших акторв”. Жнка не стар не втрача надю, вона красива сильна, готова вддати все заради лише одного – побачити коханого. Особисто я, просто не уявляю ншо актриси у цй рол.
Цей ресурс невичерпний, вн вдновлються кожного разу, коли зимовим морозним свтанком виходять на кригу ставкв, озер рчок чоловки з косами починають косити очерет, щоби вкрити цим очеретом сво майбутн хати. "Той муру, той руйну, Отак все й починалось, все дуже просто, - 53 роки тому. Тож зйомки фльму розпочали в 2013 роц. Париж-Монреаль-Торонто2004-02-11 Довгоочкуваний фльм Михайла ллнка Толока вийде у всеукранський прокат 12-го березня. Важко розлучатися з фльмами, як забрали у мене хба що не удвч бльше рокв, нж я прожив. Саундтреком у стрчц стала псня Чорн очка, як терен, але дописали додатковий текст.
Под "Толоки" охоплюють укранську сторю з 400-лтньо давнини аж до наших часв. Як зазначають автори, — це 14 важливих фрагментв стор нашо крани.