— Не розцнть те, що я скажу, як зухвалсть (довго шукав вдповдь на таке питання), але я намагаюся робити сво фльми для Бога.
Наприклад: був один персонаж – змнився на двох контраверсйних. Зарплати гонорари на кностудях зафксован законом на такому рвн, що вс шукають роботу на телебаченн, за кордоном або в нших сферах дяльност. Кримське, с. Чому ж мене не пробира до мурашок магчний реалзм ллнка? Завдяки толоц жодна хата в Укран нколи не була “скраю”, завжди у центр громади. У широкий прокат фльм виходить 12 березня.
Навть в укранських пснях, у яких про все, про толоку – ан звуку (мораторй на спогади про толоку – ще одна тамниця). — Читай! Чекати поки хтось вдвою перемогу, а потм розповдати про вйну… Добре, дай Боже це, але чи не краще зробити свй внесок в перемогу, не дуже комплексувати? Оц зайв комплекси, що це спекуляця, пафос, а ще, не дай Боже, патротизм – це взагал якесь прокляття зараз. Головна героня картини Катерина розмовля з нею, наче з живою душею, просить поради, скаржиться на лихо, згаду Василя. Кнопрокт “Толока” став одним з переможцв третього конкурсного вдбору Держкно. х ловити треба — навть без шансв пймати. Адже фльм знмався довго, см рокв, вже хотлося зрозумти, як вн буде сприйматися”, - пдкреслив режисер.
Фльм розповда про толоку як традицйний пдхд до швидкого будвництва хати з залученням рдн, сусдв, а то й усього села. В студ творц нового укранського повнометражного фльму “Толока”, зокрема режисер Михайло ллнко та виконавиця головно рол Катерини – ванка ллнко. Художник-постановник: Роман Адамович, Микола Кщук Хоча без не в процес задум автора ста очевидним. Якось несподвано мен довелося хати в порожнй електричц я мав змогу синхронзувати ц дв стрчки. Тепер я звернувся до найвдомшого експерта – до Тараса Шевченка, бо до кого ж ще звертатися, коли хочеш знмати про Украну? Але знову виходить не про це. Модеруватиме захд Сергй Неретн. Свй вибр вона доврила дол, пообцявши стати дружиною тому, хто визволить з полону брата. Фотограф – Ярослав Плунський”, - деться у повдомленн.
Скоро у прокат:Вже ц весни на кноекрани вийде стрчка Михайла ллнка Толока, знята за мотивами балади Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост…. Тож команда фльму презентувала вже другий трейлер.