Нагадаю, що фльм планували випустити ще до 200-рччя вд дня народження Тараса Шевченка — 2014-го. Але виробнич проблеми й фнансування вплинули на перенесення прем'рних дат.
Це круговерть стор навколо селянсько мазанки, повз яку пройшли козаки татари, вйни Мазепи Петра , гайдамаччина, бльшовики, махновц, голод 33-го, вйна, затоплення села, Афганстан, Чорнобиль, врешт – вйна на Сход. Передсторя створення фльму "Толока" бере свй початок ще у 2004 роц, хоч дея зародилася ще у 1967 роц. Сподваюся, моя вдповдь допоможе не лише йому, тому й пропоную як вступне слово до фльму Толока. Справд, запрошений був далеко не перший ешелон. Головне, щоб знову не було павзи. Трагедя в Польщ: 20-рчний хлопець з Пдгаччини розбився на автомобл…У дн шанування Великого Кобзаря у прокат виходить нова укранська повнометражна картина, створена за мотивами твору Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост.. Так говорить про дею створення фльму сам режисер Михайло ллнко:
Режисер фльму, автор сценарю та спвпродюсер фльму Михайло ллнко розповв, що дею екранзац виношував клька десятилть – ще з 60-х рокв. Хоча наприкнц – це вже цегляна велика хата з ремонтом. Ще у 1967 роц Михайло ллнко задумав створити свй фльм. У першу чергу про Миколу Гоголя та Олександра Довженка. 30 вдбудеться прес-конференця з приводу запуску кампан колективного фнансування для нацонального кнофльму ТОЛОКА через Спльнокошт. Режисер та автор сценарю “Толоки” Михайло ллнко про дею суть картини, довгий шлях створення вдсилання до нших свох фльмв. — Усе почалося з того, коли у 2014?2015 роках я здив вздовж лн фронту зажджав на так позиц, як нам показують у новинах, тобто — вд Щастя до Маруполя у мене було 60 переглядв фльму ТойХтоПройшовКрзьВогонь. мене це влаштову, – розповда вн.
ми похали на полгон, де була пдготовка, де був бойовий вишкл. Михайло ллнко також оповстив всх про начало чергових зйомок, як стартують 3 червня пд мстом Корсунь-Шевченквський – тут буде вдзнято масштабн епзоди козацько доби стор Украни. наскльки це було можливо, намагався разом з групою, з акторами вдобразити це у фльм. локац (як тепер кажуть) також сильно вдрзнялися. Йдеться про Сергя Романюка та Вталя Лнецького. Фльм Толока пропону погляд на сторичн мфи з ншого вкна електрички. — А втлили цей задум у сценарй вже псля здобуття Украною незалежност? дея створення стрчки зародилася у митця понад пвстолття тому, а зйомки картини тривали см рокв. Приходиш в нститут, якщо не знаш мови – ди на рк на пдготовч курси, вчи й повертайся. Браво! – це слово, мабуть, найточнше охарактеризу гру в стрчц.
Фото вдео: "Форпост"Стала вдома дата офцйно прем'ри довгоочкуваного фльму режисера Михайла льнка "Толока": 12 березня 2020 року.