Цей цикл таки перерветься, коли страшний втер-втрюган перемеле все навколишн життя (майже цитата з Фучжоу) Катерина поведе за собою аж дванадцятеро дтей (подбна дванадцятка уже виникала у картин), з них лишень одна двчинка. Як порятувати х, як зберегти? Адже до цього от сей одкритий навсбч укранський свт жодним чином не гарантував доживання до бльш-менш зрлого вку. кульова блискавка символзу збожеволле вд космчно деструкц облаштування всесвту.
Нова кнострчка Михайла ллнка , на мою думку, його головним твором, таким соб конденсатом творчих та свтоглядних установок митця. Сценарй почав змнюватися. Але, як не дивно, вона не залишила слду в укранськй культур. Вк укрансько хати короткий — вд вйни до вйни. — Повертаючись до першоджерел — на якому етап до роботи пдключився Тарас Григорович Шевченко? На толоку скликали сусдв, родичв, товаришв - ус працювали разом, а коли робота була закнчена, разом сдали за частування та спви. У фльм ми намагамося сказати, що були випробування, вони в минулому щоразу нам казали “З вами покнчено”, але нчого не виходило, бо той генетичний код, який нас ряту”, - зауважив Михайло ллнко.
Хочеться, щоб цей фльм подивилось якомога бльше глядачв, — наголосив генеральний директор компан Ukrainian Film Distribution Андрй Дяченко. Анекся Росю Криму та початок вйни на Донбас стали частиною кно. Моя оцнка кнематографчнй притч Толока – дев’ятка за десятибальною шкалою, з примткою: метафорична екранзаця балади Тараса Шевченка вд культового режисера. В домвку влуча блискавка, раз у раз палять вороги, розбирають на друзки пд час голоду, затоплюють через прокладання Каховського водосховища, а вона раз у раз поста знову на толоц. Фотограф – Ярослав Плунський”, - деться у повдомленн. дея створення фльму про феномен толоки, до якого нхто ранше не звертався, з’явилася у Михайла ллнка 53 роки тому: псля розмови з братом, вдомим режисером Юрм ллнком. Красное или белое? Как выбрать вино при помощи виртуальной реальности
"Коли Михайло Юрй сидли на берез Днпра говорили про укранську хату, мен було 10 рокв, - ззнався Богдан Бенюк. 12 березня старту нацональна прем’ра фльму вдомого укранського режисера Михайла ллнка Толока. Адже лейтмотивом картини стала укранська народна псня Чорн очка, як терен. Найближч покази вдбудуться в перод з 20 вересня до 1 жовтня у таких населених пунктах: м. Можна укранською зняти якусь комедю чи какой-то водевльчик, а якщо йдеться про серйозн реч, то, вибачте, село село, й як там можуть бути серйозн флософськ розмови. цей сюжет привв фльм у наш дн. Крм загально несприятливо ситуац, фльм опинився у зачарованому кол, що було мен добре знайоме. Це цкаво потрбно розвивати. Вперше за часи незалежност на кноекрани вийде екранзаця твору Тараса Шевченка – стрчка знята за мотивами балади “У т Катерини хата на помост…”, а сюжет охоплю 400 рокв стор Украни. Завдяки братов Юрю ллнку в мене з'явилася дея створити цей фльм ще 50 рокв тому.
До слова, музичний рефрен до Толоки, псня Чорн очка, то теж внесок Миколайчука. Вн фантастично спвав. Якось жартома запропонував навчити й мене. Ця псня запам’яталася особливо, бо мала потужний мпульс, але закнчувалась якось на мнор: щось чужа хата, не моя... Тод я дописав клька куплетв вийшла оптимстична укранська народна камасутра. В не багато куплетв про те, що кохання не зупинити незручностями, ми знайдемо спосб й мсце один одного любити. Це, мабуть, мпульс вд вана...