За словами ллнка, дея створення стрчки виникла давно, коли вн разом з братом сидв у рдному сел та задумався, що толока – це головна об‘днуюча програма.
Мен казали, що це жночий фльм. Письменники: Михайло ллнко, Тарас Шевченко Над музикою працював гурт Мандри, зокрема Сергй Фоменко. Можна було б назвати кресленням хати, що спираться на землю займа частину небесного простору. Допрем’рний тур картини зоною ООС пройшов восени 2019 року, за пдтримки Укранського культурного фонду.
це той епзод, який з'явився вже в процес створення фльму – псля анекс пвострова Росю. Напередодн старту прокату команда фльму оголосила про спльний прокт з фондом Повернись живим, за умовами якого см гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован Фонду спрямован на допомогу арм. Але це була робота суто для телевзйно дистрибуц. А творчий задум ц стрчки в режисера-постановника, автора сценарю та одного з продюсерв Михайла ллнка виник бльш нж 50 рокв тому. саме тому ми погодилися з ним спвпрацювати. Але ж велике товариство зйшлось на Толоку! Я навчався у московському ВДКУ. "Особливий старт у Львов для мене – бо це мсто надиха. — Цей фльм для мене звучить як гмн укранського волонтерства, -ззнався засновник Фонду Повернись живим Вталй Дейнега. “Трива допрем'рний показ повнометражного укранського фльму "Толока".
— У фльм справд дуже багато символзму, але, як виявляться, вн заснований на реальних сторях з життя. Париж-Монреаль-Торонто2004-02-11 А у фльм ми намагалися розказати про те, що були випробування кожного разу нам казали: все, з вами ми покнчили. 2004 року у лист до свого однокурсника та грецького друга режисера Фотоса Лампрнососа Михайло ллнко розповв йому про задуману ним екранзацю. Потм взявся за Украну пд час Друго свтово (ТойХтоПройшовКрзьВогонь). Михайло ллнко про укранське кно: Головне, щоб знову не було павзи
Цей фльм для мене звучить як гмн укранського волонтерства. Тому якщо ви колись допомагали арм та Майдану, чи брали участь в сторичних подях у будь-який спосб – то зможете вдчути, що вн про вас. Я гарантую, що це кно не залишить вас байдужими: саме тому ми погодилися з ним спвпрацювати, - переконаний засновник Фонду Повернись живим Вталй Дейнега.