Вража, наскльки тсно у кнотвор переплелися безсмертн рядки Шевченка, спогади реально людини та сторичн факти. Оренда кнозалв Будинку кна У титрах картини це позначено: За вршем Тараса Шевченка та з не оприлюдненого Юря ллнка вана Миколайчука. Дво з трьох козакв загинули, намагаючись виконати умови договору, третьому вдалося врятувати брата, але брат Катерини виявився не братом, а коханим… 12 березня старту нацональна прем’ра фльму вдомого укранського режисера Михайла ллнка Толока. Типов укранськ хатинки, зведен пд час толоки, можна багато де побачити у фльм - це й 12 хат, як змнила Катерина, поки чекала свого Василя; хатки-матрьошки, як укранцям пропонують радянська влада, укранськ помешкання, що ростуть на могутньому дуб. Показ фльму та зустрч з творчою групою вдбудуться в кнотеатр Палац Кно (вул.
Приурочена до 200 рччя Кобзаря. Творц фльму "Толока" презентували другий офцйний трейлер стрчки почали спльну нцативу з фондом "Повернися живим". — Зараз буде велика подя для мене , безумовно, для режисера, у якого я знмався — це Михайло Герасимович ллнко. Вс ц фльми для мене – окрем дуже особлив сторнки. знову термново треба скликати толоку, бо зима не чека. цей сюжет привв фльм у наш дн, – розповв Гал-нфо Михайло ллнко. Отже, щоб були класн фльм, треба запускати у виробництво багато проктв. Тому що у цей час не можна спокйно пройти повз яксь явища. Знмальна група спвпрацю з Благодйним фондом допомоги арм “Повернись живим”.
Один приклад: укранський анмацйний фльм Йшов трамвай 9 (10 хв. Who let the dogs out? Вн да розумння для сучасних укранцв, що ми мамо шукати позитив у будь-якй, навть безвихднй ситуац, – каже Фоменко. не тльки його: я ходжу нараз в кно. Робота над фльмом Толока почалася ще 2013-го. А прем’ра – 12 березня. Допрем’рний тур картини зоною ООС пройшов восени 2019 року, за пдтримки Укранського культурного фонду. На жаль, у 1987 роц наш фльми нхто нде не дивився. Не подумайте, що я скаржусь.
Тарас Шевченко бачив його в Розритй могил, начетверо розкопанй: Ех, якби-то найшли те, що там схоронили,— Не плакали б дти, мати не журилась.