Львв першим побачив прем'ру фльму режисера Михайла ллнка Толока. До того стрчку демонстрували нашим воякам на Донбас. У кно тлом стали под в стор Украни за останн 400 рокв.
Таким чином, картина побила вс рекорди в Укран за термном виробництва - 7 рокв. лише дерев’яна конструкця. Але для того нам справд зараз потрбна толока — внутршня миттва. Так сигнали не можна назвати оптимстичними. Врешт-решт, мй однокурсник допомг мен подивитися на фльм очима ноземця, для якого питання, як я цитував на початку, щирою спробою зменшити дистанцю до фльму. Тому для мене ця стрчка, немов клубок з нитками, розмотуючи який вдкриваються все нов нов смисли, адже одразу ус меседж не розгадаш. Взять у домовину".
– А потм я натрапив на врш Шевченка “А в т Катерини хата на помост”. Але розпочати пдготовку до зйомок вдалось аж у 2012-му. ” - це були перш слова, як Михайло ллнко вимовив з сцени псля показу фльму. – Пан Михайло дописав кльканадцять рядкв до псн власноруч. У т Катерини хата на помост. Говоримо про те, чому за основу стрчки було взято врш Тараса Шевченка – “У т Катерини хата на помост…”, чому зйомки стрчки почались ще в 2012 роц, а завершилась нещодавно, скльки акторв з Прикарпаття вдзнялось у фльм, як створювався основний саундтрек та як реагували на фльм глядач у прифронтовй зон. Про боротьбу за крану, яку постйно руйну ворог. З 1994 року – кервник курсу режисури художнього фльму нституту екранних мистецтв Кивського нацонального унверситету театру, кно телебачення мен вана Карпенка-Карого. Здорова культура продуку парол й афоризми. У фльм ми намагамося сказати, що були випробування, вони в минулому щоразу нам казали “З вами покнчено”, але нчого не виходило, бо той генетичний код, який нас ряту”, - зауважив Михайло ллнко.
“Толока” – вльна екранзаця вльних рядкв вльного поета – за вршем Тараса Шевченка, а також з ненадрукованого неоприлюдненого Юря ллнка та вана Миколайчука. Так було майже з кожним мом фльмом: "Вибачте, Михайле Герасимовичу, у вас перед тим був хороший фльм, а що ви принесли тепер? "Фучжоу"… Що це таке, для чого, кому?" Под "Толоки" охоплюють укранську сторю 400-лтньо давнини – це 14 вибркових фрагментв стор крани. Передбачливо випускали дармовис за меж стн, аби захищав х вд зимово крижано крупи, не давав дощам розмивати глину, збергав малюнки-обереги. Дуже зворушливо було бачити його на екран.