нколи я сьогодн вдчуваю себе в переповненй електричц. З двох бокв вд кол рзна дйснсть.
Вн розповв “Укранському нтересу” про свй новий фльм “Толока”, про стрчки, варт уваги, а також про втчизняний кнематограф загалом. Спецально до фльму Толока гурт Мандри записав кавер-версю укрансько народно псн Чорн очка як терен. нструмент д за принципом краудфандингу та дозволя усм охочим долучитись до фнансування проекту. А тут така несподвана зупинка. Робота над картиною тривала 7 рокв. Ми посплкувалися з Михайлом ллнком про його новий фльм "Толока". У Львов вдбувся допрем’рний показ фльму укранського режисера Михайла ллнка Толока. Грник, м. Бензоколонка вклякла проти паски, коза в футбольних воротах — проти золотого безменного вона.
Я гарантую, що це кно не залишить вас байдужими: саме тому ми погодилися з ним спвпрацювати, - переконаний засновник Фонду Повернись живим Вталй Дейнега. Фльм "Толока" – це ваш дитячий калейдоскоп, який ви ховали пд подушку, коли лягали спати. “На початку вйни я часто здив з свом попереднм фльмом з фрагментами “Толоки” до бйцв на Схд: вд Щастя до Маруполя, показував фльм у блндажах, просто неба, там, де нема кнотеатрв. Зараз побоювання, що значна частина буде орнтована на росйський ринок, а це означа, що будуть знмати фльми росйською мовою, у фльмах гратимуть росйськ актори. Не побоюся назвати Толоку культовою стрчкою, одню з найкращих у доробку Михайла ллнка. До 1991 року я не мг сподватися зняти “Толоку” через гостру несумснсть з канонами радянсько деолог. там було питання: що робити? Чи скурвитися спасплюжитися чи, навпаки, лишитися людиною.
Балада У т Катерини хата на помост…, яка лежить в основ сюжету фльму, лише дала режисеру дею, яку вн розвинув по-свому. Офцйним телевзйним партнером виступив телеканал ICTV. Ця псня запам’яталася особливо, бо мала потужний мпульс, але закнчувалась якось на мнор: щось чужа хата, не моя. Але ж ванна ллнко – балерина, тому це так органчно. На фестивальному пол вони успшно працюють. Але щоразу вона вдроджуться, так само як воскреса укранська хата, - впевнений ллнко. не тльки його: я ходжу нараз в кно. Врешт-решт, мй однокурсник допомг мен подивитися на фльм очима ноземця, для якого питання, як я цитував на початку, щирою спробою зменшити дистанцю до фльму. “Толока” створювалася за мотивами балади Тараса Шевченка “У т Катерини хата на помост”.
Кнопрокт Толока став одним з переможцв 3-го конкурсного вдбору Держкно. Вартсть стрчки – майже 28,4 мльйони гривень.