Ох, цкава ж укранська сторя! Тльки за останн 400 рокв вдбулося стльки всього, що й не перерахуш. Але можна спробувати пройти маленький екскурс у под в житт нашого народу. Наприклад, що тльки не зробить жнка, щоб визволити свого брата з турецького полону… Катерина пообцяла свою прихильнсть тому, хто зможе його звльнити. Правда, це не брат, а коханий, таку брехню можна було би й покарати… якби це була балада Тараса Шевченка, то вдрубали би Катерин голову, а тут сторя продовжуться й охоплю все нов й нов под. Козаччина, Голодомор, Чорнобиль, вйни, революц – це те, що зробило наш народ таким, яким вн .12 -го березня 2020 року вперше за часи незалежност Украни на кноекрани вийде фльм, створений за мотивами твору Тараса Шевченка. Стрчка знята режисером Михайлом ллнком за мотивами балади У т Катерини…, а сюжет охоплю 400 рокв стор Украни.
Кожне випробування руйну хату, але вона вперто вдбудову. Тому я пишу авторськ тексти для псень-оповдок. Однак творчий процес зупинився через под на Майдан та вйну. Якось жартома запропонував навчити й мене. За цю брехню вона поплатилася життям — дво козакв не вибачили й загибел товаришв вдрубали й голову (chopped her head off). Актриса ззнаться, що ця роль велика та складна, а втлити якнайкраще й допомогли атмосфера, котра панувала на майданчику 18 рокв служння в театр. У кнцевому результат, дотаця з держбюджету склала 98% вд усього кошторису (28,4 млн грн). Романтична балада Толока створена за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно. Важко соб уявити ншу культуру, де на найвдомшу лтературну постать був накладений мораторй на пв столття. Блнгвзм у кно й на телебаченн: укранська – для комедй, росйська – для мелодрам.
Коли один-два фльми на рк, то це вже навть не павза, це перервана сторя. Дво з трьох козакв загинули, намагаючись виконати умови договору, третьому вдалося врятувати брата, але брат Катерини виявився не братом, а коханим… Чекати брата Катерин за сюжетом фльму доведеться не одне столття, не старючи не втрачаючи над. Я сплкуюсь з рзними людьми, з рзних прошаркв. Йдемо?Сьогодн у франквському кнотеатр “Люм’р” вдбувся допрем’рний показ фльму Михайла ллнка “Толока”. — У дитинств я мав щастя абсолютно свдомо потрапляти на так толоки, як були пов’язан з згуртуванням людей, як робили нагальну потрбну рч, — пригадав народний артист Украни Богдан Бенюк. Отож, сьогодн прем’ра не тльки фльму, а прем’ра само толоки, про яку чомусь не було сказано. Втм, впевнен кроки на шляху до мети було зроблено у 2012 роц. См гривень з кожного квитка на “Толоку” будуть перерахован Фонду спрямован на допомогу арм. — Наш фльм — це чотирьохсотрчна подорож хати Катерини просторами ризикованого землеробства за умов, несумсних з життям, у пошуках тамниц толоки, — розповв Михайло ллнко. Рука торкаться зачитаних до дрок сторнок.
У ввторок, 25 лютого, у Львов вдбувся допрем'рний показ фльму Михайла ллнка "Толока". Особисто мен хотлося б його переглянути рокв через десять, аби порвняти сво враження зараз тод. Офцйний трейлер фльму:Свтло в кабн лфта замиготло й згасло. Фльм аж няк не мнорний, навпаки — оптимстичний, хоча й побудований на важливих фрагментах стор Украни, як далеко не завжди мажорн. Колись же в нього срники закнчаться?. Вк укрансько хати короткий – вд вйни до вйни, – з цих слв Катерини починаться стрчка. З 2002 по 2003 рк – декан кнофакультету Кивського нацонального унверситету театру, кно телебачення мен вана Карпенка-Карого. — Першою почала працювати моя донька ванка ллнко (у фльм Катерина), коли навчилася читати.
Романтична балада Толока - це адаптаця поеми Тараса Шевченка про трьох козакв, котр закохались у Катерину.