сторична драма вд вдомого укранського режисера та сценариста Михайла ллнка, знята на основ вдомо кожному адекватному укранцю балади Тараса Шевченка У т Катерини.
Решта фльму – сторичн под, час яких то пришвидшуться глобально то уповльнються так, що помтно, як вн довго тягнеться для герон, яка чека. В квтн трейлер Толоки побачили вдвдувач Канського кнофестивалю. На Майдан теж була толока, яка будувала нашу хату. Чи були так у вас? Вони побачили, що це вже було в нашй стор.
Нин стрчка готова на 45%. Що може радикально змнити життя укранцв? Одна з вдповдей уже означена вище: помняти саму флософю життя. Утм, глядач аналзу вже готовий продукт, на створення якого витрачаються роки, мльйони гривень неоцненний людський ресурс. Толока — це традицйний спосб будвництва хати, в якому беруть участь близьк далек родич, сусди, а нод й усе село. Тльки 2018 року стрчка отримала дофнансування. Колись же в нього срники закнчаться?. Актриса ззнаться, що ця роль велика та складна, а втлити якнайкраще й допомогли атмосфера, котра панувала на майданчику 18 рокв служння в театр. Можливо, тому в свох фльмах я не один раз звертався до грашок — грашковий Миргород, з усх бокв оточений калюжею, величезний глобус на перетин вулиц Саксаганського Антоновича (в той час — Горького), модел винищувачв (Яка Месершмдта), що жили в неб власним життям, шхуна Dream. Звукорежисер – Артем Мостовий. Водночас вн пдкреслив, що впродовж роботи над фльмом орнтувався на сучасн под: “Я весь час ловив сигнали подй, як вдбуваються.
Це цкаво потрбно розвивати. Режисер бдкався, що ма робити, адже вклав у фльм грош нвесторв. там, де пднматься дим над згарищем, а поруч вже стоть хата. локац (як тепер кажуть) також сильно вдрзнялися. Я й подумав, що це може статися й за десять рокв, й за клька сотень. Фото з презентац фльму "Толока" у кнотеатр "Кивська Русь":
Провдною темою фльму “Толока” стала укранська псня “Чорн очка, як терен”, у обробц та з словами, як придумав режисер. Упродовж перегляду можна почути клька разв у рзному виконанн, окремими уривками або навть окремим роликом наприкнц фльму. виконують як актори, так сам творець фльму та ус, хто долучився до створення “Толоки” - акапельно, пд гтару, кобзу чи аранжування.