Проект стрчки став одним з переможцв третього конкурсного вдбору Держкно в результат дофнансування у 2018-му роц отримав 98,02% державне фнансування, що становить 28 млн 392 тис. 371,76 грн.
У Криму десь пропада, Силуети дйових осб почали виростати до неочкуваних масштабв псля зустрчей Михайла ллнка з добровольцями та волонтерами АТО, до яких режисер здив протягом 2014?2016 рокв, показуючи фрагменти незавершено Толоки разом з фльмом ТойХтоПройШовКрзьВогонь. Принаймн так Миколайчук сам розповдав. Складн часи руйнують нас, а ми знову вдбудовумось. Вн дуже красиво знятий, за допомогою високих технологй картинка вийшла надзвичайно виразною чткою. Возив з собою також фрагменти незавершено “Толоки”.
У мене зараз реальн проблеми з цим питанням. А головне — наявнсть цлком конкретно хронотопчност, часо-просторових мфологчних конструкцй. Вн вдзняв картину, пд назвою "Толока", прем’ра яко буде в березн. У цьому ж роц я дзнався про вождя нданського племен — нашого укранського хлопця (про це йдеться у фльм ТойХтоПройшовКрзьВогонь. У фльм “ТойХтоПройшовКрзьВогонь” – натуральна укранська толока поруч з нданськими вгвамами. В укранський прокат фльм Толока вийде навесн, 12 березня. Найбльш вдом режисерськ робити ллнка: Фучжоу, Сьомий маршрут, ТойХтоПройшовКрзьВогонь та н. На показ прийшли актори з льввських театрв, полтики, письменники. Фльм про укранську хату толоку, а радше про любов.
Головними символами у фльм власне толока дерево роду. У Толоц жнка, Катерина, — як це й виписано у фабул вршу Шевченка У т Катерини хата на помост, — ма грх, замовляючи козакам визволити свого брата з татарсько невол. У першу чергу про Миколу Гоголя та Олександра Довженка. Режисер назвав 12 беззаперечних причин, чому укранським глядачам варто подивитися фльм "Толока". Я знаю, що у нас багато випускникв, дебютантв, як можуть хочуть. Зазначимо, що см гривень з кожного квитка на Толоку будуть спрямован на допомогу арм. Що цкаво, у фльм використали навть епзод з життя вана Миколайчука. Постер Цей фльм – як мкс музики укрансько дентичност.