накше кажучи, укранц нагадують тут японцв: постйна загроза землетрусв (в укранцв — ворожих руйнвних навал) зумовлю легксть конструкц дому, домвки. Потрбно змнити парадигму — тод увмкнеться нша психологя: надйну Хату захочеться захищати. Наприклад, хату, зроблену з цегли, такий соб дм-фортецю.
На жаль, вд цього села вже майже нчого не залишилось. 12 березня старту нацональна прем’ра фльму вдомого укранського режисера Михайла ллнка Толока. Були й хорош фльми, але, так вже заведено, що хочеться на себе в люстерко подивитися. Для того, щоб розгорнути широку сторичну панораму, я зробив припущення, що шукали брата 400 рокв. Тому для мене захисники Украни – це не чуж люди.
Дана Царук, Укранський нтерес Усю картину умовно можна роздлити на 14 частин – саме стльки разв Катерина лишалася без хати, стльки разв гуртом пдбудовували. На долю Катерини час вд часу випадають драматичн випробування, але толока допомага й вистояти та воскресити хату. Тод ми сидли з братом, з Юрм ллнком, вн - просто так думки в голос - каже, дивись, хата укранська, а взагал-то в стнах ц хати велика-велика тамниця незнищенност Украни", - розповв режисер. А творчий задум ц стрчки в режисера-постановника, автора сценарю та одного з продюсерв Михайла ллнка виник бльш нж 50 рокв тому. Як Михайло ллнко, як й нший ллнко — Юрй (досить пригадати Вечр на вана Купала, який у самих титрах визначено: Варац на теми оповдань Миколи Гоголя та укранських народних казок). За задумом режисера, першими глядачами Толоки стали саме вйськовослужбовц та мирне населення зони проведення Операц об’днаних сил (ООС).
Дв години в крсл кнозалу ти проводиш, згадуючи баладу Тараса Шевченка про те, як закохалися у Катерину тро козакв. Показував, коментував, слухав. Однак 2018-го роботу над фльмом вдалося завершити, а 12 березня ц.р. ТрейлерМи з Фотосом вчилися у Михайла Ромма з того часу пдтримумо дружн стосунки. У результат дофнансування картина отримала державну фнансову пдтримку розмром майже 28,4 мльйона гривень, що становить 98% вд загально вартост виробництва. Тому для мене захисники Украни – це не чуж люди. Навть у цлком урбанстичному “Сьомому маршрут” поранений боць посеред пустел за лчен секунди буду хату, вк яко вд народження до смерт – лчен хвилини. Йому дсталася роль Бригадира. Вк укрансько хати короткий — вд вйни до вйни.
На допрем'рному показ "Толоки" у столичному кнотеатр "Кивська Русь", на якому був кореспондент Знай.ua, ллнко ззнався, що дея створення фльму прийшла до нього багато рокв тому.