— У радянськ часи доводилося робити вибр: або ти працюш на деологю, яка тод була панвною, тод у тебе робота. А якщо не хочеш, тод набагато складнше буде жити. Я не хотв обслуговувати цю деологю, тому доводилося дуже довго шукати такий сценарй такий матерал, за який би мен не було соромно. Це була не дуже регулярна робота, вдповдно вд цього залежали заробтки. Для мене такий характерний момент: псля 1991 року я зняв чотири фльми — Фучжоу, 7-й маршрут, ТойХтоПройшовКрзьВогонь Толоку. сценар усх цих чотирьох написав дуже давно, але змг х зняти аж псля 1991-го. Я намагався, пропонував, показував, а мен казали: Н. Нам це не потрбно. Давайте щось нше. Я якось склав ус ц роки очкування, то у мене вийшло, що ц чотири фльми няньчив 140 рокв. Я намряв ц фльми, але до 1991 року ц мр були безпдставними.
Був один характер, а тепер вони борються один з одним. Золоте, м. Довелося знову вносити корективи. Балада Шевченка фльм ллнка нби притча про долю Украни. Свй вибр вона доврила дол: пообцяла стати дружиною тому, хто визволить з полону брата. Зрки: ванна ллнко, Дмитро Лнартович, Богдан Бенюк5 листопада в нформацйному агентств “УНАН” о 13. Я не знайшов окремо теми в кно. Тому сюжет починаться 400 рокв тому, а закнчуться у наш дн”. У фльм "Толока" народний артист Украни, лауреат Державно прем Украни мен Олександра Довженка, лауреат Нацонально прем Украни мен Тараса Шевченка, лицар ордену "За заслуги I, II III ступенв", лауреат театрально прем "Кивська пектораль", лауреат прем сьомого Мжнародного театрального фестивалю Academy of Performing Arts Awards (Пекн / Китай) в номнац "Краща чоловча роль" навчить глядачв ловити використовувати кульову блискавку в лкувальних цлях! — Точно.
Але щоб вразило, зачепило так, що хочеться знову йти дивитися – також н. "Той муру, той руйну, Думаю, наступний точно буде про Украну. Сусди — татари кримськ передусм, у передфнальних епзодах вони теж дстануться стацонарного снування. А спогади вдомого на весь свт вана Миколайчука доповнили сюжет. Фотосе!
Знаходиться нвестор, який у момент, коли треба дати грош каже, що х нема, мовляв з гршми кожен знме, а ви без спробуйте – режисер же. Також допрем’рний показ фльму-притч Толока вдбувся у Стамбул в рамках Днв укранського кно. У широкий прокат романтична балада режисера Михайла ллнка виходить 12 березня. Можливо, хтось оцнить це як хвастощ, але все ж таки: коли у 2012-му вийшов на екрани “ТойХтоПройшовКрзьВогонь”, вн шокував тим, що укранський фльм збира черги перед касами на клька днв уперед. “На початку вйни я часто здив з свом попереднм фльмом з фрагментами “Толоки” до бйцв на Схд: вд Щастя до Маруполя, показував фльм у блндажах, просто неба, там, де нема кнотеатрв. Толока — це 400-рчна подорож хати Катерини просторами Украни. Вперше за часи незалежност на кноекрани вийде екранзаця твору Тараса Шевченка – стрчка знята за мотивами балади У т Катерини хата на помост…, а сюжет охоплю 400 рокв стор Украни. Цей фльм – як мкс музики укрансько дентичност. Як повдомлялося ранше, укранський фльм "Вддана" за два вихдн збрав у прокат понад 5,5 млн гривень. Якось жартома запропонував навчити й мене.
Вразила думка про те, що завдяки толоц, хату можна пдняти дуже швидко, бо завжди пд рукою укранця знаходилася глина, вода, очерет. То проста два наша технологя будвництва, яка спрацьову навть у найекстремальнших умовах да можливсть вижити. Мабуть, саме псля т розмови народився задум фльму.