Михайло ллнко також оповстив всх про начало чергових зйомок, як стартують 3 червня пд мстом Корсунь-Шевченквський – тут буде вдзнято масштабн епзоди козацько доби стор Украни.
У Тараса Шевченка балада про те, як закохалися у Катерину тро козакв. Але т козаки що вижили, повертаються до двчини та вбивають за пдлсть, адже дина наречена козака – шабля… наскльки це було можливо, намагався разом з групою, з акторами вдобразити це у фльм. Читайте також: "Кборги" побили рекорд укранського кнопрокату за всю сторю незалежност навть якщо через карантин зараз псля прем'ри покази в кнотеатрах скасують – варто туди навдатись згодом. Вони роздумували про те, чим для укранця хата. х ловити треба — навть без шансв пймати. Через нестачу фнансування зйомки фльму переривалися. Доповнився сюжет спогадами з дитинства легендарного актора вана Миколайчука.
Тому для мене ця стрчка, немов клубок з нитками, розмотуючи який вдкриваються все нов нов смисли, адже одразу ус меседж не розгадаш. З Толокою, за його словами, жодних питань не було, адже це найбльш укранський найбльш самобутнй фльм. Фльм розповда про толоку як традицйний пдхд до швидкого будвництва хати з залученням рдн, сусдв, а то й усього села. Втм, впевнен кроки на шляху до мети було зроблено у 2012 роц. Фльм "Толока" створено компаню "ллнко Фльм" за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно та Мнстерства культури Украни. Нагадамо, до цього часу в мськй рад Тернополя обцяють модернзувати обладнання в “Палац кно”, аби мстяни мали змогу вдвдувати стрчки, як виходять в прокат. Сценарист — Михайло льнко. — З вступом у дю закону про квоти в Укран почали бльше знмати фльмв укранською мовою.
Це вперше за часи незалежност Украни створений фльм за мотивами твору Тараса Шевченка. Кинувши погляд у вкно, я знав, що слдом за мсточком через автомобльну трасу я побачу сльський цвинтар, цементний завод, ставок, село з церквою, паску, футбольне поле з козою, припнутою до ворт. Дуже допомг у цьому Мирослав Гай. Нараз нхто не зна програми, планв. А потм ц люди, як так завзято працювали, дуже гарно спвали, радли тому, що зробили. Крм того, Михайло Герасимович ззнався, що на написання сюжету стрчки його надихнув твр Тараса Шевченка. з лейтмотивом: Хата не мусить бути чужою, Чужа хата не своя. Наш нтерес (укранська нацональна дея) – це не робота полтикв.
Перед переглядом режисер картини Михайло ллнко розповв: Якби наш фльм називався не Толока, ми в результат, все одно б його так назвали, бо вн справд робився толокою. Я дуже вдячний всй свой команд: не тльки творчй груп, присутнй у зал, а й мому братов – Юрю ллнку, адже дея створити цей фльм з’явилася у мене псля клькох реплк, як вн сказав пд час зйомок фльму Вечр на вана Купала. Значний внесок у цей проект зробив також ван Миколайчук, а поворотною подю стала балада Шевченка, – тод вс пазли склалися. Тепер ус ц внески мають стни, двер, вкна, стрху.. я буду дуже щасливим, якщо кожен, хто зайде в цю хату, зможе побачити свт зсередини нашо спльно хати.