Це не випадковсть, ми чимало зробили для того, щоб там був герой, просто як статус. Я дуже радий, що особливо останнм часом герой пшов на екрани. Можемо згадувати останн фльми. Можливо, це дивний герой, такий як у “Думки мо тих”, нколи абсолютно вдвертий, як у фльм Володимира Тихого “Наш котики”. Але, герой з’являтися почав. Вони рзн, але х об’дну те, що черги ростуть!
Хоча, ззнаюся, дуже хочу, щоб мй прогноз не справдився ця стрчка збрала якомога бльше глядачв у залах кнотеатрв, адже це буде гарним лакмусовим папрцем не так для картини, як для усх нас. ми няк не можемо вийти з цього образу. Компаня: ллнко Фльм У фльм “ТойХтоПройшовКрзьВогонь” – натуральна укранська толока поруч з нданськими вгвамами. Ми втрачамо пам'ять. Феномен укрансько хати – тамниця толоки – починаючи з 1967 року проростав епзодами в нших фльмах. Вн раптом на дв сторнки, але в ньому закладено так багато… Головну роль у нй зграв укранський актор Дмитро Лнартович (вдомий за фльмом "Той, що пройшов крзь вогонь"). Одне з головних завдань фльму – змагатися з мфами, як нам нав’язан. Водночас вн пдкреслив, що впродовж роботи над фльмом орнтувався на сучасн под: “Я весь час ловив сигнали подй, як вдбуваються.
це дуже тривожний момент. Була ще одна важлива грань – добровольц та волонтери АТО, до яких я здив протягом 2014-2016 рокв, показував “ТойХтоПройШовКрзьВогонь” у блндажах, на блок-постах просто неба. Правда, це не брат, а коханий, таку брехню можна було би й покарати… якби це була балада Тараса Шевченка, то вдрубали би Катерин голову, а тут сторя продовжуться й охоплю все нов й нов под. Режисер Михайло ллнко розповв про цль створити таку екранзацю у лист свому другов, чим взуалзував мрю. Толока – не лише будвельний процес.
Завдяки толоц жодна хата в Укран нколи не була “скраю”, а завжди у центр громади. Ма бути внутршня конкуренця, змагання, так би мовити, бульйон чи такий розчин, у якому з’являються кристали. — Чи зрозум сторичний символзм та аналог Толоки масова публка? Хто ваш глядач? Але, як не дивно, вона не залишила слду в укранськй культур. Принаймн я не знайшов н в поез, н в живопису, н в кно. Мажорна тональнсть кнцвки вселя глядачам надю, що все ж таки укранцям вдасться розрвати коло трагедй, нарешт збудувати хату, яка простоть вки котру знову не доведеться вдбудовувати. Як зазначаться, кнопокази супроводжуватимуться сплкуванням глядачв з акторами та режисером фльму, заслуженим дячем мистецтв Украни, лауреатом Державно прем Украни мен Олександра Довженка Михайлом ллнком.
У Тараса Шевченка балада про те, як закохалися у Катерину тро козакв. Свй вибр Катерина доврила дол: пообцяла стати дружиною тому, хто визволить з полону брата. Дво з трьох козакв загинули, намагаючись виконати умови договору, третьому вдалося врятувати брата, але брат Катерини виявився не братом, а коханим… Чекати брата Катерин у сюжет фльму доведеться не одне столття, не старючи та не втрачаючи над. Ця розповдь, наче притча, пролта крзь сторю Украни, вдтворю драматичн та герочн епзоди. Кожне випробування руйну хату Катерини. Але вона вперто, як багато поколнь укранцв, знову й знову пднма з рун.У головну героню Катерину закохуються тро козакв. Свй вибр Катерина доврила дол, пообцявши стати дружиною тому, хто зможе визволити з полону брата. Дво з трьох козакв гинуть, намагаючись виконати умову кохано, третьому вдаться врятувати брата, але брат Катерини виявляться зовсм не братом...У столичному кнотеатр Кивська Рус вдбулася всеукранська прем’ра фльму Толока. А творчий задум ц стрчки в режисера-постановника, автора сценарю та одного з продюсерв Михайла ллнка виник бльш нж 50 рокв тому.