Важливо, щоб зараз цей процес не припинився. Бо довол тривожн сигнали. Ось ця павза, коли виршували, хто очолюватиме Держкно. Там вдбувся дивний конкурс, який дос нкому незрозумлий. Я не кажу зараз про персонал, а саме про конкурс, який на нього не схожий. Тривога вдчуваться, але все ж фльми, як один за одним з’являються, багато на пдход. Головне, щоб знову не було павзи.
Додамо, що напередодн старту прокату команда фльму оголосила про спльний прокт з фондом Повернись живим, за умовами якого см гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован Фонду спрямован на допомогу арм. Ц гганти – геро, монстри, символчн персонаж, велетн гноми, лих люди, а також добр сусди, знайом та незнайом оточували Катерину в сценар з усх бокв, а вона вперто скликала толоку за толокою – кожен виконував сво призначення. Фльм Толока пропону погляд на сторичн мфи з ншого вкна електрички. Режисер фльму, автор сценарю та спвпродюсер фльму Михайло ллнко розповв, що дею екранзац виношував клька десятилть – ще з 60-х рокв. Але тут Вктор Вльгельм (продюсер кно — ред. Як стверджують творц стрчки, вк укрансько хати короткий — вд вйни до вйни. Нагадамо, що укранський фльм "Стороннй" режисера Дмитра Томашпльського, поставлений в жанр езотеричного детектива, названий кращим ноземним повнометражним фльмом на кнофестивал Monsters of Horror International Film Festival. Так-от, стацонарнсть запорукою мирного спвснування. Як зазначаться, романтична балада “Толока” режисера Михайла ллнка створена компаню “ллнко Фльм” за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно.
Коли нищить ворог чи блискавка, сходяться родич сусди на толоку разом вдбудовують. Мене тод це просто вразило", - додав ллнко. Зрештою, символ толоки говорить про взамопдтримку та допомогу, яка потрбна укранцям, щоб збудувати сильну державу. Фотограф – Ярослав Плунський”, - деться у повдомленн. Впевнений, що попереду нас чека багато свтлих моментв. Якось в перерв мж дублями брат, дивлячись на стрхи Бучацьких хат, назвав толоку стратегю виживання Украни - тамною зброю проти вйн, навал, експропрац, колективзацй, голодоморв, ндустралзацй, геноцидв знову вйн, затоплень… Бо яке б не траплялося нещастя, завжди поблизу була глина, вода, очерет кривенька деревина. Коли доля розвертала мене до протилежного вкна, перед мною розгортався нший пейзаж: понерський табр, рчка з берегами, як чомусь втратили колр (наче в зламаному кольоровому телевзор). Фотосе! Однак творча група призупинила працю через под на Майдан бойов д на Донбас. Ти попросив мене по телефону детальнше розповсти про фльм, робота над яким уже почалася.
Якось давно, коли я вчився в школ, мен довелося здити електричкою за маршрутом, який я вивчив до дрбних деталей. Уявть соб цю ситуацю. — Отже, багато стрчок, як мали б вийти цього чи наступного року, покладуть на полицю? Змни вдбувалися до останнього знмального дня. це той епзод, який з'явився вже в процес створення фльму – псля анекс пвострова Росю. Скажмо, ми довго не могли визначитися, де знмати останню сцену толоки.
Фльм нагаду про традицйний, але напвзабутий механзм толоки, як способу об'днання спльноти в кризовй ситуац за вдсутност шансв на порятунок.