"Сюжет почався тод, коли я перевернув сторнки Шевченка, нашого поета-пророка, побачив маленький врш на дв сторнки "У т Катерини хата на помост", - сказав вн.
Робочий момент зйомок нового фльму вдомого укранського режисера Михайла ллнка Толока в Нацональному музе народно архтектури та побуту Украни у Пирогов, в ввторок, 26 лютого 2013 р. Творц фльму й актори прихали, аби розповсти про фльм. Наш фльм - це спроба цю пам'ять повертати розповдати про те, про що зараз не завжди згадують", - наголосив режисер. Тому знову довелося вдкласти задум. Врш Шевченка — то поетичний шедевр, на який звертали увагу у свох дослдженнях Максим Рильський, Михайло Драй-Хмара. Насамперед, через фестиваль “Вдкрита нч”, який вдбуваться вже 22 роки, потм через нститут. Загалом держава профнансувала близько 98% вартост стрчки. Сьогодн теж намагаються називати громадянською.
Посплкувалась з знмальнорю групою журналстка Гал-нфо. Це дуже дорога для мене сторя вона теж стала складовою сюжету фльму, – пригаду режисер. Режисер бдкався, що йому тепер робити, адже вклав у фльм грош нвесторв. Так само на екран можна побачити Дмитра Лнартовича, вн у вищезгаданому фльм зграв головну роль. Фльм про укранську хату толоку, а радше про любов. Вдтак з’явилась тема Криму, де свою останню, дванадцяту, хату збудувала героня завдяки толоц. Михайло ллнко також оповстив всх про начало чергових зйомок, як стартують 3 червня пд мстом Корсунь-Шевченквський – тут буде вдзнято масштабн епзоди козацько доби стор Украни.
Показував, коментував, слухав. "Для мене ц перегляди були дуже великою пдтримкою. Вн тривалий час добирав рзн сторичн епзоди, як хотв би екранзувати. Дво з трьох козакв загинули, намагаючись виконати умови договору, третьому вдалося врятувати брата, який насправд виявився коханим Катерини. Це перше кно за мотивами твору Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост режисера Михайла ллнка. Подумав: Нарешт! Це, мабуть, про хату Виявилося – про любов. Через усю стрчку червоною лню тягнеться укранська народна псня Чорн очка, як терен.
В укранський прокат фльм Толока вийде навесн, 12 березня.У Львов вдбувся допрем’рний показ фльму укранського режисера Михайла ллнка Толока. Над стрчкою працювали з 2013 року. ось лише у 2020-му роботу завершили. Створений фльм за мотивами балади Тараса Шевченка У т Катерини…. Прем’ра романтично стрчки Толока в Укран запланована на 12 березня.