Головн рол в Толоц виконали ванна ллнко, Дмитро Рибалевський, Василь Кухарський, Богдан Бенюк, Дмитро Лнартович, Костянтин Войтенко, Мирослав Гай, Сергй Романюк, Олег Примогенов та нш.
Це був нший бк електрички. Потм зробили сценарй у вигляд книжки з люстрацями — фотографями, ескзами Адамовича. Втаючи знмальну групу з першими досягненнями, Голова Держкно Катерина Копилова висловила впевненсть, що Толока буде суто укранським фльмом. Хоча наприкнц – це вже цегляна велика хата з ремонтом. Тернистий шлях Толоки: вд задуму до екрана Й у прифронтовй зон, безпосередньо на позицях ми показували цю стрчку. — Мова картини трошки незвична для сприйняття непдготованого в план стор глядача, тому було побоювання, що не вс сприймуть таке кно. це той епзод, який з'явився вже в процес створення фльму – псля анекс пвострова Росю. — У даному випадку практика свтового кно показала, що для того, аби була яксть, потрбний процес.
У фльм ви побачите Родовдне дерево Украни, що з'являться тльки в повнй темряв стльки разв на рк, скльки разв ви пдете на фльм "Толока". Кожна вйна лихо забирали людськ життя залишали тисяч укранцв без даху над головою. й доведеться пережити безлч негараздв, але щоразу вона разом з ншими людьми терпляче зводитиме нову хату на рунах старо. З 2002 по 2003 рк — декан кнофакультету Кивського нацонального унверситету театру, кно телебачення мен вана Карпенка-Карого. Тльки замсть рзнокольорових камнцв – хвилини столття.
Стрчку "Толока" зняв режисер Михайло ллнко. , напевне, вона не остання. Зрки: ванна ллнко, Дмитро Лнартович, Богдан Бенюк5 листопада в нформацйному агентств “УНАН” о 13. Багато чого бачила укранська хата, багато чого чула. У врш йдеться про те, що було, але нема бограф геров, не показан хн характери. Це хн власн мена, а не яксь загальн — саме через персонфкацю приходить рятунок.
— Я з тих акторв, як у ванн творити не можуть. Коли якась облога, тод я шукаю виходи з ц ситуац. Я сплкуюсь з рзними людьми, з рзних прошаркв. не тльки, так би мовити, маю справу з музою, перебуваю у кулуарах там, де свтло столи з блими скатертинами. А й сплкуюсь з людьми, що з надламаними долями, бо для мене дуже важливо. З людьми, що попри вдчай, навть в обмеженому оточенн не втрачають ври. це мен, безумовно, да гостроту в професю творчсть, якою я дуже дорожу. Тому я пишу авторськ тексти для псень-оповдок. Вони у мене рзн: на вйськову тематику, лрична тема й стор про кохання. Туди закладена бунтарська основа. Тому що у цей час не можна спокйно пройти повз яксь явища.