У нас мовне питання завжди обговорються. Це болячка. Ми живемо у двомовному середовищ. нколи бува, приходять студенти й кажуть, що хн актори не володють укранською. Я кажу: “Ну, що поробиш, шукай нших, у нас удосталь хороших акторв”.
Один з продюсерв фльму Андрй Рзоль зазначив, що одню з умов спвпрац з ICTV показ стрчки у прайм-тайм на День Незалежност. Хоча я й ходжу не лише в кно, а й так маю можливсть щось дивитися, все ж не можу оцнити. Загалом, стрчка охоплю 400 рокв та 14 важливих фрагментв стор Украни. А над усм — нерухомсть хмар. Вк укрансько хати короткий — вд вйни до вйни. Я гарантую, що це кно не залишить вас байдужими. У фльм ллнка Катерина – ну… це просто звичайна Катерина у виконанн ванни ллнко. Дя фльму охоплю понад 400 рокв 14 важливих фрагментв стор Украни. Тод зрозумв, умовно кажучи, готовнсть рядкв Шевченка до актуалзац.
дея створення фльму про феномен толоки, до якого ранше нхто не звертався, з’явилася у Михайла ллнка 53 роки тому: псля розмови з братом, вдомим режисером Юрм ллнком. Найдовший знмальний день тривав вд сходу до заходу сонця. Я не мг прийти та сказати: принс сценарй укранською мовою. З 1997 року — органзатор кнофестивалю Вдкрита Нч. Ми з гуртом Мандри зробили музику, до нас долучились багато класних людей.
Романтична балада Толока режисера Михайла ллнка створена компаню ллнко Фльм за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно. Принаймн я не знайшов н в поез, н в живопису, н в кно. Режисер стрчки Михайло ллнко з’являться у стрчц у сцен перед фнальними титрами. Кожне випробування руйну хату головно герон Катерини. бля Чорнобильсько АЕС у 1986 роц. У Криму десь пропада,
“Компаня “ллнко Фльм” презентувала перший офцйний трейлер стрчки “Толока”, яка вийде у кнотеатральний прокат 12 березня 2020 року. Прем’ра трейлера вдбулася в межах Зимового кноринку Одеського кнофестивалю”, - деться в повдомленн.