Блнгвзм у кно й на телебаченн: укранська – для комедй, росйська – для мелодрам.
У подоб трохи божевльного охочого до тортур чужо кров козака Семена Босого актор був справд грзний. Тему й основн моменти сюжету автор запозичив з народно псн про тройзлля, поширено в багатьох варантах по всй Укран. Мене запитують, чому в фльм не вдображен под останнх рокв. Нам буде цкаво подивитися його через рк, може, через два або через десять, порвняти сво враження, сво емоц та себе. Не оминув прем'ри й режисер та клпмейкер Вктор Придувалов Потм зробили сценарй у вигляд книжки з люстрацями — фотографями, ескзами Адамовича. Вн домовився з Мнстерством оборони, щоб мене взяти з служби. Одна лише, для початку, деталь: Катерина в Толоц проходить через столття незмнною, це вчна Жнка, вчна вкранська безсмертна душа. У балад Тараса Шевченка йдеться про те, як закохалися у Катерину тро козакв. Нацональний фльм ТОЛОКА
ПОРЯТУВАТИСЬ НАЙМЕНУВАННЯМ Про фльм з Толокою прохали вд Щастя до Маруполя. “Чорн очка, як терен” Але все ж таки час будувати щось нше, мцне надйне, щоб не можна було спалити чи зруйнувати.
У врш йдеться про те, що було, але нема бограф геров, не показан хн характери. “Цей фльм для мене звучить як гмн укранського волонтерства. Отож, сьогодн прем’ра не тльки фльму, а прем’ра само толоки, про яку чомусь не було сказано. Фактично сценарй Толоки написано у 1994—1995 рр. Останню толоку, коли хату герон Катерин будували у Криму, зняли пд Борисполем. “Толока” створювалася за мотивами балади Тараса Шевченка “У т Катерини хата на помост”. “ван Миколайчук розповв мен незадовго до смерт, що у дитинств ледве не загинув вд божевльного маняка. це мен, безумовно, да гостроту в професю творчсть, якою я дуже дорожу. А якщо додати сюди 46 рокв вд початку задуму, то виходить майже 52 роки! Йдеться про Сергя Романюка та Вталя Лнецького.
ТрейлерМи з Фотосом вчилися у Михайла Ромма з того часу пдтримумо дружн стосунки. Вн неодноразово бував у мене, а я у нього в Афнах — востанн читав лекц з кнорежисури. Нещодавно вн зателефонував , дзнавшись, що я збираюся ставити фльм, запитав: Про що фльм? Вдповдь виходила за меж телефонно розмови. Я пообцяв йому вдправити e-mail, мй лист до нього поступово перетворився на передмову до фльму — ми з однокурсником не бачилися пвтора року, мен довелося пояснювати йому ситуацю, яка склалася в нашому виробництв, перспективи фльму, згадати його вдвдування Украни.