Вперше за часи незалежност на кноекрани вийде екранзаця твору Тараса Шевченка – стрчка знята за мотивами балади “У т Катерини хата на помост…”, а сюжет охоплю 400 рокв стор Украни. См гривень з кожного квитка на “Толоку” будуть перерахован Фонду спрямован на допомогу арм.
Нам треба буде ще збирати толоку. Я не знайшов окремо теми в кно. Однак допрем’рний тур картини зоною ООС пройшов ще восени минулого року. Релз фльму неодноразово переносився. впродовж одного дня вс разом вже могли звести стни. Як це робите Ви? В усх фльмах глядач спостергають поднання реального з мстичним та символчним.
Знмальна група вдвдала понад 20 мст та селищ Донецько та Лугансько областей. ПАРАЛЕЛЗМ ЕПОХ Ми живемо у двомовному середовищ. Зараз побоювання, що значна частина буде орнтована на росйський ринок, а це означа, що будуть знмати фльми росйською мовою, у фльмах гратимуть росйськ актори. Вона дос молода, сильна, знову знову вдбудову зруйновану хатину. – Пан Михайло дописав кльканадцять рядкв до псн власноруч. У кнцевому результат, дотаця з держбюджету склала 98% вд усього кошторису (28,4 млн грн). До уваги членв НСКУ та вдвдувачв Будинку кно! В листопад 2014 року старту спльнокошт-кампаня на пдтримку фльму: “Готово 45% фльму – це матерал, це вже не просто мря.
Виршив, що якраз 400 рокв вистачить. Режисер повдомив, що отримав згоду на створення музики для фльму вд всесвтньо вдомого композитора Влада Алессо – талйця укранського походження, якого визнано одним з найкращих композиторв свту, що створюють музику для кно. Творець мене веде за руку, я потрбен тут тут я буду приносити користь. Толока – не лише будвельний процес. Тому вн нби да дозвл тому, хто хоче зробити нтерпретацю його твору. Це дуже дорога для мене сторя вона теж стала складовою сюжету фльму, – пригаду режисер. ось лише у 2020-му роботу завершили. “Толока” – вльна екранзаця вльних рядкв вльного поета – за вршем Тараса Шевченка, а також з ненадрукованого неоприлюдненого Юря ллнка та вана Миколайчука. Тож я виршив зробити свою маленьку версю, - ззнаться вн. З 1997 року — органзатор кнофестивалю Вдкрита Нч.
Лейтмотивом фльму стала авторська верся укрансько народно псн Чорн очка, як терен (в нтерпретац Михайла ллнка - Укранська народна Камасутра). Псню у фльм виконали вдом музиканти, актори, волонтери. Саунд-продюсером треку Сергй Фоменко (Фома).