Спвзасновник FILM.UA Group Сергй Созановський у компан продюсера рини Костюк маркетинг-директора компан Полни Толмачово
Мнмальна кльксть далогв не перетягу на себе увагу та не вдволка вд того, що вдбуваться на екран. Так само на екран можна побачити Дмитра Лнартовича, вн у вищезгаданому фльм зграв головну роль. Тод фльм брав участь у конкурс Держкно Украни, в якому йому, на жаль, не вдалося перемогти. Вн фантастично спвав. Тому, щойно був готовий фльм Толока, я вдразу ж повз його туди. Стрчку створено компаню ллнко Фльм за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно та Мнстерства культури Украни. Фото вдео: "Форпост"Стала вдома дата офцйно прем'ри довгоочкуваного фльму режисера Михайла льнка "Толока": 12 березня 2020 року. наскльки це було можливо, намагався разом з групою, з акторами вдобразити це у фльм. Метафорами, символами, знаками та образами просякнутий кожнснький кадр. Чекати поки хтось вдвою перемогу, а потм розповдати про вйну… Добре, дай Боже це, але чи не краще зробити свй внесок в перемогу, не дуже комплексувати? Оц зайв комплекси, що це спекуляця, пафос, а ще, не дай Боже, патротизм – це взагал якесь прокляття зараз.
Тому для мене ця стрчка, немов клубок з нитками, розмотуючи який вдкриваються все нов нов смисли, адже одразу ус меседж не розгадаш. Толока у розумнн автора кно - це укранська призабута традиця, коли всм селом люди збирались з пдручних матералв разом будували за клька днв житло (хату-мазанку) тим, кому це було потрбно. У фльм "Толока" звучить псня "Укранська народна камасутра" в живому виконанн наших вдомих музикантв. Я навть видав збрку псень, яка ма назву "Моблзаця". Бо кно, яке знмалося шсть рокв, на останньому кадр зупинилося! Фльм розповда про толоку як традицйний пдхд до швидкого будвництва хати з залученням рдн, сусдв, а то й усього села.
Так у фльм з'явилася тема Криму, де вдбуваться остання толока. Михайло ллнко також анонсував, що наприкнц фльму глядач побачать навть волонтерв на сучаснй вйн. В укранськй символц його втрата попереджа про лихо. В основ фльму не роман, повсть чи казка, а балада Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост. нколи здаться, нас старанно заплутують, щоби ми загубили вихд з цього лабринту залишились у ньому назавжди. Виходить цкава захоплююча гра. Кожен заспвав один-два рядки в цй псн, — подлився саунд-продюсер Серй Фоменко.
От Катерина каже: “сть у мене брат диний, У невол вражй! У Криму десь пропада, Хто його достане, То той мен, запорожц, Дружиною стане”.