Толока створювалася за мотивами балади Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост. Дя фльму охоплю понад 400 рокв 14 важливих фрагментв стор Украни. Вперше за часи незалежност на кноекрани вийде екранзаця твору Тараса Шевченка.
Запорожц, дуже далек вд сучасних гендерних уявлень, жорстко помщаються за неправду. См рокв роботи над стрчкою не позначилися на цлсност. Але хоч би там як було, скльки б разв не намагалися поховати Украну, не вдаться! це якась тамниця. См гривень з кожного квитка на "Толоку" будуть перерахован до фонду направлен на допомогу арм. Толока — це 400-рчна подорож хати Катерини просторами Украни. Автору вдалося охопити найвизначнш моменти укрансько стор. Фонд Повернись живим допомага м, фльм Толока також хоче долучитися й допомогти. Тод ми сидли з братом, з Юрм ллнком, вн - просто так думки в голос - каже, дивись, хата укранська, а взагал-то в стнах ц хати велика-велика тамниця незнищенност Украни", - розповв режисер. На жаль, це вважаться в нашому кновиробництв занадто великою розкшшю. Сам врш займа 3 хвилини екранного часу звучить у виконанн лялькових персонажв пересувного народного театру, який називаться вертеп (Vertep).
Тльки 2018 року стрчка отримала дофнансування. Це був нший бк електрички. Пд час одного з ворожих набгв татари полонили Василя та вдвезли до Криму. Це спльна робота, яка, на жаль, не знайшла свого вдтворення навть у пснях. Приблизно те саме вдбуваться й сьогодн з телевзйними каналами, коли вони виявляються неугодними. це той епзод, який з'явився вже в процес створення фльму – псля анекс пвострова Росю. Фльм народжуться багато разв – пд час виникнення задуму, потм коли пишеться сценарй, а дал – на кожному новому етап, з кожним новим членом знмально групи, з кожним затвердженим актором, з кожним знмальним днем, пд час монтажу створення музики… Фльм Михайла ллнка “Толока” вийде у всеукранський прокат 12 березня. Про це повдомля пресслужба штабу ООС.
За словами режисера, понад 60 рокв втчизняний кнематограф не брався за екранзацю творв Шевченка, адже бльше акцентували на його постат. — Що обця укранському кнематографу змна голови Держкно? Не те, щоби х було легше знмати, це все ж таки короткометражки, шанс був. У кнцевому результат, дотаця з держбюджету склала 98% вд усього кошторису (28,4 млн грн). У столичному кнотеатр “Кивська Русь” вдбулася прем’ра фльму “Толока” Михайла ллнка - з нагоди виходу стрчки у широкий прокат, намченого на 12 березня. Таке житло будувалося швидко, однак було невитривалим. До реч, про лто: лто я проводив у Черкасах. Ви ж не можете переповсти врш своми словами, вам його треба процитувати.
Довелося мряти 140 рокв. Я не можу роздлити на чотири частини роки очкування, бо для мене це один фльм – квартет, що складаться з рзних музичних нструментв, але об’днаний спльною мелодю.