Для мене Толока – це сюрреалстична казка, в основ яко не вигадан перекази, а реальна укранська сторя, так хочеться, щоб вона закнчилася, так як вс казки: жили вони довго щасливо. Проте це буде залежати вд кожного з нас. Це найдивовижнше, найсильнше найбльш метафоричне укранське кно останнього десятирччя. Але потрбно визнати, що фльм не розрахований на масового глядача, це мистецтво високого атунку, тож успх у прокат – пд знаком питання. Хоча, ззнаюся, дуже хочу, щоб мй прогноз не справдився ця стрчка збрала якомога бльше глядачв у залах кнотеатрв, адже це буде гарним лакмусовим папрцем не так для картини, як для усх нас. Моя оцнка кнематографчнй притч Толока – дев’ятка за десятибальною шкалою, з примткою: метафорична екранзаця балади Тараса Шевченка вд культового режисера.Нынешнее поколение советских людей будет жить при коммунизме!
Керу цим пдроздлом жнка з позивним Тайра. Про це повдомля органзатори показу. Творча група на чол з режисером стрчки Михайлом ллнком запрошу всх з 12 березня на Толоку до кнотеатрв крани. Взять у домовину". Толока гуртувала, будувала, рятувала укранцв, – говорить режисер.
Михайло ллнко також анонсував, що наприкнц фльму глядач побачать навть волонтерв на сучаснй вйн. Чим краще зайнятися: екранзацями чи в реальност вдосталь сюжетв? Вкно Овертона працю дуже просто: шокова нформаця ма пройти стад, остання з яких – законодавче закрплення цього вкиду. Толока у розумнн автора кно - це укранська призабута традиця, коли всм селом люди збирались з пдручних матералв разом будували за клька днв житло (хату-мазанку) тим, кому це було потрбно. Свй вибр Катерина доврила дол: пообцяла стати дружиною того, хто визволить з полону брата. У сцен перед фнальними титрами псня луна з додатковим куплетом, автором якого Сергй Фоменко, лдер Мандрв. Толока – це символчне зображення останнх 400 рокв укрансько стор. Потм була ще одна зупинка — фнансова. UA про фестивальн перспективи стрчки та передпрем'рн покази на Сход Украни. Саунд-продюсер треку — Сергй Фоменко (Фома).
Бажаю нам усм, щоб ми дотовкли нашу перемогу, щоб ми побудували таку укранську хату, яку не знищить жодний сусд”, - сказала акторка. Михайло ллнко також оповстив всх про начало чергових зйомок, як стартують 3 червня пд мстом Корсунь-Шевченквський – тут буде вдзнято масштабн епзоди козацько доби стор Украни. Зрки: ванна ллнко, Дмитро Лнартович, Богдан Бенюк5 листопада в нформацйному агентств “УНАН” о 13. У нтерв’ю Радо Культура вн розповв про пошуки себе, участь в ООС, рол в кно та колисков для свох синв. Свого часу на мене вплинули роздуми вголос брата Юря про укранську хату, про толоку. Коли я почув цю розповдь, спитав, чи записана вона в вана як сценарй, чи збираться вн екранзувати цю сторнку свох спогадв. я не знайшов в поез, я не знайшов в живопис, хоча це дуже красиво. Провнцйнсть переслду нас. "Фльм, я думаю, неодноразового користування, - пдкреслила ванна ллнко. “Я не помчав врша Тараса Шевченка “У т Катерини хата на помост”, а коли його вдкрив для себе, то подумав, що це ж врш про хату.
“Мен не вриться, що це вдбулося. Бо почалося все в 1967 роц...” - це були перш слова, як Михайло ллнко вимовив з сцени псля показу фльму.