Атмосферне укранське кно, яке неможливо пропустити!
це не дивно. Перед тим регулярно виходили прем’ри фльмв, у прокат з’явилися непоган показники. диний засб вдвести бду — от се називання самоназивання людей, предметв, явищ. Роботу почали у лютому цього року вже встигли вдзняти четверту частину фльму. такий прокт “Дивись укранське”, який уже ма велику колекцю трихвилинних фльмв. На знмку: Михайло ллнко пд час зйомки картини. Режисер бдкався, що ма робити, адже вклав у фльм грош нвесторв. Толока створювалася за мотивами балади Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост.
Зйомки фльму розпочалися у лютому 2013 року тривали до вересня 2018-го. Добре в ц Катерини виходило прямо дивитися в оч ворогам. Прихав режисер, продюсер автор де Михайло ллнко з виконавицею головно рол Катерини – ванною ллнко. Не Толокою диною, не хатою-мазанкою ( варто нарешт поховати, що й вдбуваться в одному з епзодв, ндивдуальною каптальною забудовою, розрахованою на десятилття. Цей фльм—сага. Це ж не лише будвництво дому.
"Фльм, я думаю, неодноразового користування, - пдкреслила ванна ллнко. нколи вони з’являються. Починався вн рядочком У т Катерини хата на помост. Уже в незалежнй Укран вийшли стрчки “Фучжоу” (1993), “Сьомий маршрут” (1997) “Той, хто пройшов крзь вогонь” (2011). Я намряв ц фльми, але ц мр були безпдставними до 91-го року. У титрах також наголошено на тому, що картину доповнено неоприлюдненими мистецькими деями Юря ллнка та вана Миколайчука. — Зараз хочу розширити картину, зробити телевзйну версю. ось нарешт цьогорч укранський глядач зможе побачити картину на великому екран. Я починав у часи, коли росйсько мови було набагато бльше.
Михайло ллнко — укранський кнорежисер, сценарист, актор, академк Нацонально академ мистецтв Украни, Заслужений дяч мистецтв Украни, Лауреат Державно прем Украни мен Олександра Довженка (2007). З 1997 року — органзатор кнофестивалю Вдкрита Нч. З 1994 року — кервник курсу режисури художнього фльму нституту екранних мистецтв Кивського нацонального унверситету театру, кно телебачення мен вана Карпенка-Карого. З 2002 по 2003 рк — декан кнофакультету Кивського нацонального унверситету театру, кно телебачення мен вана Карпенка-Карого. Член Нацонально сплки кнематографств Украни. Михайло ллнко став першим головою правлння Укрансько Кноакадем. Найбльш вдом режисерськ робити ллнка: Фучжоу, Сьомий маршрут, ТойХтоПройшовКрзьВогонь" та н.