У ньому нема, якими були Катерина тро козакв, якими характерами надлен, – коменту Михайло ллнко. Мажорна тональнсть кнцвки вселя глядачам надю, що все ж таки укранцям вдасться розрвати коло трагедй, нарешт збудувати хату, яка простоть вки котру знову не доведеться вдбудовувати. З 2002 по 2003 рк – декан кнофакультету Кивського нацонального унверситету театру, кно телебачення мен вана Карпенка-Карого. Завдяки братов Юрю ллнку в мене з'явилася дея створити його, а коли прочитав баладу Шевченка – тод вс пазли склалися. Як зазначаться, романтична балада “Толока” режисера Михайла ллнка створена компаню “ллнко Фльм” за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно. Прем’ра фльму в Укран запланована на березень наступного року – до 200-рччя Тараса Шевченка. Говоримо про те, чому за основу стрчки було взято врш Тараса Шевченка – “У т Катерини хата на помост…”, чому зйомки стрчки почались ще в 2012 роц, а завершилась нещодавно, скльки акторв з Прикарпаття вдзнялось у фльм, як створювався основний саундтрек та як реагували на фльм глядач у прифронтовй зон. Коли люди раптом бачать серед ноч екран на стн, х збирають, показують новий фльм – я розумю, що це подя. Це один з заголовних мотивв Толоки, в якому вагтна жнка, жнка, котра виношу народжу дитину, — один з наскрзних образв. Творц фльму запрошують на преспоказ та пресконференцю стрчки, як вдбудуться 10 березня у кнотеатр Кивська Русь (вулиця Счових Стрльцв, 93).
А тут така несподвана зупинка. В одному вкн — процвтання, у протилежному — зубожння. Ус чекають програму дй глави Держкно. Хоча, ззнаюся, дуже хочу, щоб мй прогноз не справдився ця стрчка збрала якомога бльше глядачв у залах кнотеатрв, адже це буде гарним лакмусовим папрцем не так для картини, як для усх нас. Хоча воно помщене в раму з двох могил, двох смертей. Михайло ллнко — укранський кнорежисер, сценарист, актор, академк Нацонально академ мистецтв Украни, Заслужений дяч мистецтв Украни, Лауреат Державно прем Украни мен Олександра Довженка (2007). ми хочемо, щоб якомога бльше людей його побачили. Також Марина Д'яконенко розповла про кайфов три тижн у Лос-Анджелес. Утм, ншо системи зараз не знайти.
, то над картиною працювало багато людей — хтось починав , хтось закнчував. См рокв роботи над стрчкою не позначилися на цлсност. Атмосферне укранське кно, яке неможливо пропустити! Вона да шанс для життя. Це стратегчний ресурс снування Украни навть тод, коли вона ще не називалася Украною”, – розповдають органзатори. я буду дуже щасливим, якщо кожен, хто зайде в цю хату, зможе побачити свт зсередини нашо спльно хати. Не можна сказати, що не сподобалося. Мен пощастило, я знаю багато кого з молод. Той канал для збирання води технологчно зроблений, як кримський. У фнал з’являться укранська народна камасутра, що перемага свою любов’ю.
Через увесь фльм геро спвають укранську народну псню Чорн очка, як терен.