Вперше за часи незалежност на кноекрани вийде екранзаця твору Тараса Шевченка – стрчка знята за мотивами балади “У т Катерини хата на помост…”, а сюжет охоплю 400 рокв стор Украни. См гривень з кожного квитка на “Толоку” будуть перерахован Фонду спрямован на допомогу арм.
Це могла бути наречена, дружина, вдовиця, яка поклала око захотла видного хлопця пристосувати до господарства – Шевченко не уточню. Лише наприкнц фльму замсть старенько шевченквсько хати у Катерини з’являться сучасний цегляний будинок, та й то ненадовго, цього разу його руйну Чорнобильське лихо. Тому я пишу авторськ тексти для псень-оповдок. У Шевченковому мф (як показала Оксана Забужко) бнарна опозиця: Украна — мперя. Толока ма таку властивсть перетовкти бду. Це фльм, я думаю, неодноразового користування. У врш йдеться про те, що було, але нема бограф геров, не показано хн характери. У нтерв’ю Радо Культура вн розповв про пошуки себе, участь в ООС, рол в кно та колисков для свох синв. Ця риса зробила з нас жертв. Романтичну баладу за мотивами твору “У т Катерини…” Тараса Шевченка створили за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно.
НСКУ Саме тод укранське кно переживало розквт, з’явилася течя укранського поетичного кно, яке помтно вдрзнялося вд радянського. Довгоочкуваний фльм Михайла ллнка Толока вийде у всеукранський прокат 12-го березня. Тод 20-рчний Михайло ллнко разом з братом Юрм ллнком на берез Днпра в мальовничому кнематографчному сел Бучак (до реч, там сво фльми знмали Олександр Довженко, Сергй Параджанов та Юрй ллнко), роздумували про толоку, мовляв це феноменальне явище – коли селяни збираються вс гуртом, аби швидко побудувати чи вдновити зруйновану хату. У кожному з цих фльмв репетиця “Толоки”. Органзатори краудфандингово кампан вважають, що Ми знмамо фльм про перемогу. – Коли я почав працювати над дею, в мене народилась дитина. тут до мене йде актор, який гра пдполковника радянсько арм Усухова.
вона да шанс на життя. Зараз стала вдома дата виходу стрчки на екрани Украни - 12 березня. “Дорог друз! Ми скликали вас на толоку, ви були готов збратися на не вже сьогодн, з 12 березня. А ще, Толока про усмшку надю. Для Бога. Регулярно виходили прем’ри фльмв, у прокат з’явилися непоган показники.
Стрчка кардинально вдрзняться вд 90% того, що зараз показують в кнотеатрах. Це яскравий приклад укранського поетичного кно, не притаманного сучасност. Нби фльм, знятий в 70-их роках, дивним чином перенсся на екран сьогодн, дорогою набувши елементв сучасност.