— Практика свтового кно продемонструвала, що для того, аби була яксть, потрбен процес. Ма бути внутршня конкуренця, змагання, так би мовити, розчин, у якому з’являються кристали. Бо без цього дамантв не буде.
Потм розпочалася АТО. Можливо, це дивний герой, такий як у “Думки мо тих”, нколи абсолютно вдвертий, як у фльм Володимира Тихого “Наш котики”. Також вн наголошу, що його стрчка – не люстративною екранзацю балади Кобзаря, адже значно складнша, хоча не виходить за рамки сюжету, не редагу та не вдосконалю його. Головн рол виконали Мирослав Гай, ванна ллнко, Дмитро Рибалевський, Василь Кухарський, Богдан Бенюк, Дмитро Лнартович, Костянтин Войтенко, Сергй Романюк, Олег Примогенов та нш. Наш батьки добре пам'ятають знамениту псню на слова Дмитра Луценка "Хата, моя бла хата, рдна моя сторона, пахне любисток м'ята, мальви цвтуть край вкна". За словами ллнка, допрем’рн покази “Толоки” вже вдбулися у Литв, Туреччин, Болгар, де в першу чергу збирали нашу даспору. Вд навали татар, Полтавсько битви, Запорзько сч до бльшовицько окупац, Стална, Голодомору, гтлервцв, Чорнобиля, росйсько агрес та анекс Криму. "Особливий старт у Львов для мене – бо це мсто надиха. ПАРАЛЕЛЗМ ЕПОХ З трепетом чекав, коли побачу вже змонтоване кно.
Вона дос молода, сильна, знову знову вдбудову зруйновану хатину. Почали вдходити поколння, з’являлися нов, як не могли працювати через брак можливостей. Фльм ма вийти в широкий укранський прокат 12 березня 2020 року. Дя фльму охоплю понад 400 рокв 14 важливих фрагментв стор Украни. Як змнювалися ви ваш стрчки з роками? Складно було б уявити цей захд без Олега Скрипки,
Так, я похвалив. 26 лютого в вано-Франквську вдбудеться допрем’рний показ фльму Михайла ллнка Толока та зустрч з творчою групою: режисером Михайлом ллнко, ванною ллнко, котра зграла головну героню Катерину та саундпродюсером та одним з акторв Сергм Фоменко Фома (гурт Мандри). В глиняних стнах хати залишилися вдбитки слв багатьох поколнь. На презентац був мський голова Руслан Марцнкв. Такою силою режисер фльму Михайло ллнко вважа толоку назива укранською тамницею, що привчила людей до дност. Перед кнопоказом, о 18:30, за участ творчо команди пройде пресконференця. У кно тлом стали под в стор Украни за останн 400 рокв. А хата стала чи не головною геронею стрчки. Кнопрокатний старт фльму "Толока" запланований на 12 березня, але чи буде вн псля введенням карантину через коронаврус - поки невдомо. Чому саме цей врш взяли за основу фльму?
Кнопрокт Толока став одним з переможцв конкурсного вдбору Держкно. У результат дофнансування картина отримала державну фнансову пдтримку розмром майже 28,4 мльйона гривень, що становить 98% вд загально вартост виробництва.