Нараз укранський глядач готовий до втчизняного продукту. Чим краще зайнятися: екранзацями чи в реальност вдосталь сюжетв?
Нараз багато фльмв, як мають непросту сторю – знмаюся вдвч або навть утрич довше. — Псля Толоки розпочали роботу над новим фльмом? Фльм змнювався змнювався. Вн вдзняв картину, пд назвою "Толока", прем’ра яко буде в березн. — З вступом у дю закону про квоти в Укран почали бльше знмати фльмв укранською мовою.
й доведеться пережити безлч негараздв, але щоразу вона разом з ншими людьми терпляче зводитиме нову хату на рунах старо. Михайло ллнко творить свою екранну сторю, концентруючи велику кльксть найрзномантнших художнх засобв. Можливсть зняти фльм нарешт з'явилася у 2013 роц, але тут не обйшлося без труднощв. Кно — це механзм, який ма свою нерцю. Розповда про 14 важливих фрагментв стор. У цй розмов про кно, Украну, про зв’язок мж минулим сьогоденням було багато особистого, флософського, болючого дуже свдомого. — Зараз хочу розширити картину, зробити телевзйну версю. "Для мене ц перегляди були дуже великою пдтримкою.
Псля перерви у три роки, прокт “розморозили” на державному рвн надали додаткове фнансування. На знмку: Михайло ллнко пд час зйомки картини. Ця псня запам’яталася особливо, бо мала потужний мпульс, але закнчувалась якось на мнор: щось чужа хата, не моя. Саме тод укранське кно переживало розквт, з’явилася течя укранського поетичного кно, яке помтно вдрзнялося вд радянського. Залишилося багато матералу, який не увйшов у двогодинну версю для кнопрокату. Задум кнопрокту виник як авторська рефлекся на мотив Шевченкових рядкв "У т Катерини…". дея створення фльму про феномен толоки, до якого ранше нхто не звертався, з’явилася у Михайла ллнка 53 роки тому: псля розмови з братом, вдомим режисером Юрм ллнком.